Simonović: Nastup na OI uspješan, male zemlje ne osvajaju često medalje

Skupštini crnopgorskog olimpijskog komiteta prisustvovao 31, od 46 delegata i svi, bez izuizetka glasali za izvještaje, i finansijski plan

3660 pregleda 2 komentar(a)
Simonović ponosan na rezultate sa posljednjih OI, Foto: Savo Prelević
Simonović ponosan na rezultate sa posljednjih OI, Foto: Savo Prelević

Skupština Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) jednoglasno je usvojila Izvještaj o učešću crnogorskih sportista na Olimpijskim igrama u Tokiju i ocijenila ga uspješnim.

Bez uzdržanog i glasa protiv usvojeni su i finansijski izvještaj za prošlu i fnansijski plan za ovu godinu.

Predsjednik COK-a Dušan Simonović je kazao da je ponosan na rezultate crnogorskih sportista u Tokiju, navodeći da je Crna Gora mala država, a da male države ne osvajaju često olimpijske medalje.

On je kazao da COK u olimpijskoj godini nije imao podršku državnih kompanija i da je, da bi crnogorska delegacija uopšte učestvovala na Igrama, bio primoran da pozajmi 228.000 eura od Vlade.

Simonović je saopštio da je za pripreme i odlazak za Tokio potršeno 367 hiljada eura.

Finansiski izvještaj pokazao je da je COK u 2020. prihodovao 893,5 hiljada eura, a da je potrošio 774,5 hiljada.

Simonović je kazao da je bilo dosta izazova, ali da je zadovoljan postignutim.

"U mjeri, u kojoj se očekivalo, odradili smo sve kako treba. Rezultat je na nivou mogućeg, bilo je lijepih rezultata i oni obećavaju dobar nastup na sljedećim OI. Treba nastaviti sa dobrim radom, nadam se i boljim uslovima za rad u sportu. Nadam se da ćemo uspjeti da naš tim još bolje pripremimo za novi olimpijski ciklus", rekao je Simonović.

On je naglasio da bi bilo dobro da se u crnogorskom sportu organizuju i da više sredstava bude uloženo, ne samo u sportiste, već i u sportsku infrastrukturu.

"Trebalo bi ubrzati te procese, krajnje je vrijeme da tu nešto preduzmemo. Jedan bazen je urušen, drugi ne funkcioniše dugo. Atletskle staze nemamo. Moramo to da unaprijedimo", rekao je Simonović

Skupština je u počasno članstvo primila Udruženje sportskih novinara, Savez elektronskih sportova i Nevladino udruženje Zaslužni sportski radnici.

Usvojena je i promjena statuta, koja se odnosi da sjednice u slučaju potrebe mogu biti održane i elektronski.

Upućene su čestitke Paraoilimpijskom komitetu i stonoteniseru Filipu Radoviću za osvojenu mjedalju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Sjednici je prisustvoivao 31 od ukupno 46 delegata, koliko broji Skupština COK.

Bonus video: