CRNOGORSKI TAKMIČARI OSVOJILI PET MEDALJA U MAINTALU

Džiu-džicu: Nastavljen kontinuitet dobrih rezultata

Trener Saša Boltić, koji je predvodio reprezentaciju Crne Gore u Njemačkoj, kazao je da su crnogorski takmičari pokazali da imaju potencijal.

4062 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Mina
Foto: Mina

Džiu džicu reprezentacija i na Evropskom prvenstvu za kadete i juniore u Njemačkoj nastavila je kontinuitet dobrih rezultata i osvajanja medalja na velikim takmičenjima, saopšteno je iz Džiu džicu saveza.

Crnogorski takmičari nastup u Maintalu završili su sa pet medalja - jednom zlatnom i po dvije srebrne i bronzane.

Šampioni Evrope u duo miks šou sistemu postali su Andrej Kaljević i Ljubica Nikčević, srebrni su bili u borbama Krsto Radulović do 94 i Anđela Vukčević preko 70 kg, dok su bronzana odličja osvojili Aleksa Radulović (do 69) i Mladen Bojanović (do 85).

Trener Saša Boltić, koji je predvodio reprezentaciju Crne Gore u Njemačkoj, kazao je da su crnogorski takmičari pokazali da imaju potencijal.

"Ostaje žal za još kojom medaljom i činjenicom da je Krsto Radulović zaslužio najsjajnije odličje. Njegov finalni duel je proglašen za najbolji meč u juniorskoj konkurenciji. Oštećen je u produžecima, jednostavno domaći takmičar je morao da pobijedi. Međutim, Svjetsko prvnestvo u Abu Dabiju je nova prilika da naši takmičari osvoje sjajnije medalje", rekao je Boltić.

Nova šampionka Evrope, Ljubica Nikčević zahvalila se selektoru Stefanu Vukotiću na posvećenom radu.

"Svaki dan smo uporno trenerili i ishod je izvrstan. Osvojili smo zlato u nečem novom što smo počeli da radimo. Drago mi je što se naš trud ali i utrošeno vrijeme trenera Stefana Vukotića iz džiju-džicu kluba Budva isplatilo i što smo opravdali njegova očekivanja", rekla je Nikčević.

Kvartet Feniksa Krsto Radulović, Andrej Radulović, Mladen Bojanović i Anđela Vukčević su poručili da je za njihov uspjeh najzaslužniji trener u klubu, Dejan Vukčević. "Poslije dva peta mjesta na šampionatima Evrope, napokon je došla medalja. Da je bilo pravde bila bi još jedna zlatna za Crnu Goru, ali sam zakinut u finalu protiv višestrukog nosioca evropskih i svjetskih odličja iz Njemačke. Ne možemo da vratimo vrijeme, ne smijemo da očajavamo, već se moramo koncentrisati na Svjetsko prvenstvo", rekao je Radulović.