BOKS: EVROPSKO PRVENSTVO ZA MLADE

Budva će dočekati rekordan broj boksera

U Budvi će se za 25 kompleta medalja na Evropskom prvenstvu za mlade boriti 123 boskerke i 244 boksera

5978 pregleda 132 reakcija 0 komentar(a)
Bojana Gojović brani titulu najbolje bokserke Evrope, Foto: BK Budva
Bojana Gojović brani titulu najbolje bokserke Evrope, Foto: BK Budva

Blokadu pandemije u boksu prekinulo je prošlogodišnje Evropsko prvenstvo za mlade u Budvi, koja je zahvaljujući fantastičnoj organizaciji dobila povjerenje da i ove godine organizuje šampionat Starog kontineta za bokserke i boksere rođene 2003. i 2004. godine.

Evropska bokserska konfederacija sa oduševljenjem je objavila podatak da je Boskerski savez Crne Gore dobio rekordan broj prijava, pa će se za 25 kompleta medalja boriti čak 367 takmičara iz 38 zemalja.

"Nevjerovatan je broj prijavljenih za prvenstvo od 13. do 24. oktobra u Budvi. Ukupno 123 bokserke i 244 muškarca su se prijavili za učešće u predstojećem izdanju, koje će prma novim pravilima biti održano u 12 ženskih i 13 muških kategorija. Evropsko prvenstvo u boksu za mlade je poslednji kontinentalni događaj 2021. godine", objavila je EUBC.

Oni su odali priznanje crnogorskom boksu.

"Crna Gora je prvi put organizovala kontinetalno takmičenje prošle godine, a ono je bilo prekretnica za boksu toj zemlji. Predsjednik BSCG Aleksandar Klemenko, vrijedno je radio sa svojim timom na organizovanju još jednog prvenstva EUBC -a u Budvi, pa je interesovanje za učešće udvostručeno, jer je prošle godine nastupilo 62 bokserke i 113 boksera".

Svi članovi delegacije moraju imati negativne PCR testove urađene do 72 sata prije dolaska u Crnu Goru. Sigurnost svih učesnika, stalne medicinske provjere, socijalno distanciranje, higijenski preparati, nošenje maski i sve zdravstvene kontrole su odgovornost BSCG, kako bi izbjegli nove slučajeve Covid-19 tokom EUBC Evropskog prvenstva u boksu za mlade", obavijestila je EUBC.

Prijavljene su 38 država i to: Albanija, Jermenija, Azerbejdžan, Bjelorusija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Češka, Danska, Estonija, Finska, Gruzija, Njemačka, Grčka, Mađarska, Izrael, Italija, Kosovo, Letonija, Litvanija, Moldavija, Crna Gora, Holandija, Sjeverna Makedonija, Norveška, Poljska, Rumunija, Rusija, Srbija, Slovačka, Slovenija, Španija, Švedska, Švajcarska, Turska i Ukrajina.