Crnogorski golbalisti na EP u Turskoj

Crnogorski golbalisti igraće u A grupi sa Njemačkom, Turskom, Finskom i Grčkom

3611 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore
Foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore

Golbal reprezentacija Crne Gore od 1. do 13. novembra debitovaće na Evropskom prvenstvu A divizije u turskom Samsunu, saopšteno je iz Paraolimpijskom komiteta. Crnogorski golbalisti nastup u elitnom rangu, među deset najboljih evropskih selekcija, izborili su plasmanom u finale B šampionata Evrope, početkom juna u finskom Lahtiju.

Crnogorski golbalisti igraće u A grupi sa Njemačkom, Turskom, Finskom i Grčkom.

Rivali u B grupi biće Litvanija, Ukrajina, Belgija, Španija i Rusija.

Po četiri prvoplasirane reprezentacije izboriće četvrtfinale, dok će najslabije selekcije iz obje grupe izgubiti status člana A divizije.

U niži rang, nakon nokaut faze, preseliće se i osmoplasirana reprezentacija.

Crnogorska selekcija, u sastavu Goran Macanović, Miloš Ranitović, Nikola i Marko Nikolić i Mirnes Ramović, pod stručnim nadzorom selektora Nikole Čurovića prvu fazu završnih priprema odradiće u Nikšiću od 8. do 13. oktobra.

Najavljeno je da će im u sparingu pomagati poznati srpski paraolimpijac Miloš Grlica.

"U sklopu priprema golbal reprezentacija Crne Gore nastupiće na prestižnom ESPO Grand Pri turniru u Finskoj, od 14. do 17.oktobra. Turnir će okupiti nacionalne selekcije iz A divizije Finsku, Grčku, Španiju, Rusiju, Ukrajinu i Crne Gore", saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta.

Navodi se da crnogorske golbaliste, nakon turnira u Finskoj, očekuje novo okupljanje u Nikšiću, a put put za Rim, gdke će od 22. do 25. oktobra sparingovati sa Italijom.

"Posljednja etapa priprema obiće odrađena u trenažnoj bazi golbal reprezentacije u Nikšiću, gdje će našim golbalistima pomagati jedan od najboljih svjetskih igrača Slovenac Matej Ledinek", saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta.

Bonus video: