Bah zabrinut zbog rezultata francuskih olimpijaca pred Igre u Parizu 2024. godine

Francuska je u Tokiju zauzela ukupno osmo mejsto sa 33 medalje, sedam manje od cilja koji je postavljen

4223 pregleda 1 komentar(a)
Bah, Foto: Reuters
Bah, Foto: Reuters

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah na kraju Olimpijskih igara u Tokiju izrazio je "zabrinutost" zbog lošijeg rezultata francuskih sportista tri godine prije početka Igara u Parizu, prenio je danas AFP.

Francuska je u Tokiju zauzela ukupno osmo mejsto sa 33 medalje, sedam manje od cilja koji je postavljen, i devet manje od rekordnog nastupa u Riju 2016. godine, kada su osvojene 42 medalje.

"Tomas Bah je u Tokiju izrazio zabrinutost MOK-a u pogledu rezultata francuskih sportista, a u vezi takmičenja u Parizu. On potvrđuje da su Igre uspješne kada sportisti zemlje domaćina postignu odlične rezultate", navodi se u pripremnom dokumentu tamošnje Nacionalne agencije za sport (ANS).

Tokom prijema za osvajače medalja u Jelisejskoj palati 13. septembra francuski predsjednik Emanuel Makron "pozvao je sportiste da urade mnogo više na Igrama u Parizu".

"Rezultati nijesu onakvi kakve smo očekivali. Moramo biti među pet najboljih na svijetu, a uspjeh Igara zavisi od uspjeha naših sportista", rekao je tada Makron.

Olimpijske igre u Parizu održaće se od 26. jula do 11. avgusta 2024. godine.

Bonus video: