Uvrede pred borbu: Fjuri i Vajlder počeli rat riječima

Biće to treći meč irskog šampiona i šoumena i američkog udarača, kraj priče o tome ko je bolji od njih dvojice, mada je Fjuri i u prva dva duela pokazao neuporedivo više od Vajldera

4849 pregleda 0 komentar(a)
Sa pres konferencije Fjurija i Vajldera, Foto: Reuters
Sa pres konferencije Fjurija i Vajldera, Foto: Reuters

Spektakularna bokserska jesen, koja je počela duelom Usik - Džošua, nastavlja se u noći između subote i nedjelje po našem vremenu - u borbi za titulu prvaka svijeta u teškoj kategoriji WBC federacije sastaće se Tajson Fjuri i Dontej Vajlder.

Biće to treći meč irskog šampiona i šoumena i američkog udarača, kraj priče o tome ko je bolji od njih dvojice, mada je Fjuri i u prva dva duela pokazao neuporedivo više od Vajldera.

Prva borba je, ipak, završena (nepravednim) neriješenim ishodom, u drugoj je Irac dominirao.

Stvoreno je veliko rivalstvo, toliko jako da je sinoć otkazan tzv. "face off" - sučeljavanje boraca - nakon što su na pres konferenciji razmijenjene žestoke uvrede.

Fjuri, koji je prekidom u sedmoj rundi prošlog februara, osvojio pojas samouvjereno je, prije nego što su strasti uzavrele, govorio o borbi.

"Svi moji mečevi su isti. Borim se sa nekim momcima koji žele da me pobijede i ne mogu. Potpuno mi je svejedno ko je rival, Tajson Fjuri ide redom i niko mu ne može ništa. Moj šou traje 13 godina i završiće se kada ja budem htio", rekao je Fjuri.

Vajlder je nakon poraza u prethodnoj borbi optužio Fjurija da je u rukavicama imao "nešto" što je njegov udarac činilo jačim, ponovio je to i prije novog meča.

"To je istina, on je varalica. To je potvrđeno sa mnogo strana. Ali, nema veze, učinilo me to još jačim", kazao je Vajlder.

"Pretukao sam ga u prvoj borbi, a nisam boksovao tri godine prije toga. Pretukao sam ga u drugoj, isto će da bude u trećoj. A on neka traži opravdanje", kazao je Fjuri.

IZ WBC federacije su saopštili da će pobjednik meča Fjuri - Vajlder morati da brani pojas protiv boljeg iz duela izazivača između Dilijana Vajta i Ota Valina.

To znači da još neće biti borbe za titulu neprikosnovenog šampiona u teškoj kategoriji, u kojoj pojaseve u WBA, WBO, IBF i IBO federacijama od skoro ima Aleksandar Usik.

Bonus video: