Tajson Fjuri je već dobio najveću borbu, pobijedio je samog sebe: Bio sam ivici života i smrti

U intervjuu za "The Guardian" govorio je o svojim mentalnim problemima, kazavši da je "anksioznost jedna od najgorih stvari koje mogu da se dogode čovjeku" i da je jedno od njegovih najvećih dostignuća bilo traženje pomoći, iako mu je za to trebalo neko vrijeme

8006 pregleda 25 reakcija 1 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Tajson Fjuri će u noći između subote i nedjelje po našem vremenu imati još jedan veliki meč u životu, braniće pojas u WBC federaciji teške kategorije, protiv Donteja Vajldera, ali je moćni irski bokser već dobio najveću borbu - sa samim sobom.

U intervjuu za "The Guardian" govorio je o svojim mentalnim problemima, kazavši da je "anksioznost jedna od najgorih stvari koje mogu da se dogode čovjeku" i da je jedno od njegovih najvećih dostignuća bilo traženje pomoći, iako mu je za to trebalo neko vrijeme.

Bokser, koji je i ranije govorio o svojim samoubilačkim idejama, ponovio je da nije mogao da spava sa ugašenim svjetlom, da je bio "do smrti uplašen svega", da ga je "tjeskoba ubijala".

"Prošao sam dug, dug, dug put. Moja anksioznost je bila užasna. Mislim da je anksioznost jedna od najgorih stvari koje neko može imati. To je strah od nepoznatog. To je ludo", kazao je Fjuri, koji je zbog mentalnih problema bio tri godine van ringa.

"Bio sam između života i smrti. Šta bih savjetovao mladim sportistima? Najbolji savjet bilo kome je da odmah potražite pravu pomoć. Do 2016. nisam tražio pomoć za probleme. Nisam znao šta se dešava. Nisam imao iskustva. Niko oko mene nije znao šta se dešava. Jedna od najboljih stvari koje sam uradio je bila je da pričam o tome, jer komunikacijom možete savladati svaku prepreku.“

On ističe da je svjestan da sve može da se ponovi...

„Sada znam šta može da se dogodi“, priznaje.

"Ali ranije, kada ne znate šta da radite i nikada niste znali kako to da prevaziđete, teško je. Sada imam mehanizam".

Što se tiče borbe sa Vajlderom, Fjuri je optimista.

"Mislim da me ne može pobijediti. Mislim da može da pobijedi mnogo drugih ljudi, ali mislim da ne može mene".

Bonus video: