Dukić, Marković i Golubović učestvovali na Evropskom prvenstvu u jedrenju

Dukića i Markovića uskoro očekuje novi izazov, Svjetsko seniorsko prvenstvo u Barseloni

2394 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Crnogorski jedriličarski savez
Foto: Crnogorski jedriličarski savez

Crnogorski jedriličari Milivoj Dukić, Ilija Marković i Nikola Golubović predvođeni selektorom Ilkom Klakorom učestvovali su na Evropskom prvenstvu u jedrenju za olimpijske klase, koje je održano u bugarskoj Varni, Bugarska, od 2. do 9. oktobra.

Golubović je u klasi ILCA6 9. u konkurenciji do 21 godine i 13. je u generalnom konkurenciji. Tokom takmičenja je držao konstantan rezultat, uprkos za njega jakom vjetru i talasima 2-4 metra. Dukic i Marković su finale jedrili u zlatnoj grupi. Za mjesto u grupi najboljih izborili su se nakon tri kvalifikaciona dana u konkurenciji 114 jedriličara. Milivoj Dukić iz je zauzeo 18. mesto u Evropi, a Ilija Marković je šampionat Evrope završio na 46. mestu. U Open konkurenciji Dukić je 23. a Marković 58.

Crnogorski jedriličarski savez
foto: Crnogorski jedriličarski savez

U olimpijskoj klasi ILCA 7, zlatnu medalju je osvojio Majkl Beket iz Velike Britanije, do srebra je dojedrio Filip Jurišić iz Hrvatske a bronzanu medalju je osvojio Džonatan Vadnai iz Mađarske. Isti je raspored i u Open dijelu takmičenja.

U konkurenciji jedriličara do 21 godine. Oskar Madonič iz Ukrajine je osvojio zlatnu, Umut Ejriparmak iz Turske srebrnu, a Božidar Golubić bronzanu medalju.

Crnogorski jedriličarski savez
foto: Crnogorski jedriličarski savez

U klasi ILCA 6 u konkurenciji jedriličara, zlatnu medalju je osvojio Stipe Gašpić iz Hrvatske, srebro je pripalo Oskaru Madoniču iz Ukrajine, a bronzana medalja Umutu Ejriparmaku.

Dukića i Markovića uskoro očekuje novi izazov, Svjetsko seniorsko prvenstvo u Barseloni.

Bonus video: