profesionalni boks

Vajlder nakon Fjurija ne može šest mjeseci u ring

Amerikanac je prije tri dana u Las Vegasu izgubio borbu za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji prekidom u 11. rundi

6223 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Američki bokser Diontej Vajlder ne smije u ring idućih šest mjeseci nakon poraza od Tajsona Fjurija, odlučila je Sportska komisija Nevade.

Amerikanac je prije tri dana u Las Vegasu izgubio borbu za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji prekidom u 11. rundi.

Tokom meča je trpio teške udarce, tri puta je obaran, a nakon poraza je prevezen u bolnicu na preglede gdje je ustanovljeno kako je slomio ruku, te prst zbog čega mora na operaciju.

Zbog povreda ga je Sportska komisija Nevade suspendovala do 8. aprila, što znači da se ne može vratiti u ring do tog datuma, osim ako mu prethodno to ne odobri ljekar.

Fjuri je, takođe, dobio standardnu ​​suspenziju od 45 dana nakon pobjede, što mu je bila prva odbrana naslova prvaka svijeta u teškoj kategoriji.

Očekuje se da će se Fjuri ponovo boriti iduće godine protiv obaveznog izazivača Dilijana Vajta, koji bi prethodno trebalo da pobijedi u borbi sa Otom Valinom 30. oktobra u londonskoj 02 Areni.

Preporučujemo za Vas