Challenge Budva – Montenegro: Magnus Ditlev slavio u muškoj, Lusi Hol u ženskoj konkurenciji

Drugo mjesto osvojio je dvostruki svjetski prvak, Njemac Patrik Lange (3:46:39), dok je treće mjesto zauzeo Švajcarac, Ruedi Vild (3:50:23)

2216 pregleda 0 komentar(a)
(arhiva), Foto: Road Runners Montenegro
(arhiva), Foto: Road Runners Montenegro

Danac, Magnus Ditlev pobjednik je triatlona Challenge Budva – Montenegro, ko je održan prethodnog vikenda u Budvi.

Nakon 1, 9 kilometara plivanja, 90 kilometara vožnje bicikla i 21 kilometra trčanja, Danac je prvi prošao kroz cilj sa vremenom 3:46:39.

Drugo mjesto osvojio je dvostruki svjetski prvak, Njemac Patrik Lange (3:46:39), dok je treće mjesto zauzeo Švajcarac, Ruedi Vild (3:50:23).

U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Lusi Hol (4:17:19). Iza nje završili su Ema Bilhem iz Švajcarske (4:19:23) i Holanđanka Els Viser (4:21:41).

Manifestacija Challenge Budva – Montenegro održana je u organizaciji Opštine Budva, SRD “Road Runners Montenegro” i Turističke organizacie Budve.

Učestvovalo je 120 takmičara, od toga 40 profesionalnih triatlonaca, koji su se nadmetali za neku od nagrada iz fonda, koji je iznosio 19 hilada eura.

Organizatori takmičenja zahvalili su se partnerima trke, volonterskim timovima, i cjelokupnoj lokalnoj zajednici na podršci u cilju promocije Crne Gore kao izuzetne turističke i sportske destinacije.

"Da su naši napori ka ostvarivanju ovih ciljeva prepoznati i od gostiju iz inostranstva najbolje govore njihove riječi hvale na urađenom, te uvjeravanja o ponovnom dolasku u Crnu Goru", poručili su oraganizatori.

Bonus video: