Crna Gora domaćin Balkanskog prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore

Karate savez Crne Gore (KSCG) dobio je prednost u odnosu na kandidature Slovenije i Srbije.

2081 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Crna Gora će krajem novembra i početkom decembra naredne godine biti domaćin Balkanskog prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore, odlučio je Izvršni komitet Balkanske karate federacije u Poreču.

Grad domaćin biće naknadno određen.

Karate savez Crne Gore (KSCG) dobio je prednost u odnosu na kandidature Slovenije i Srbije.

Crnogorska karate aocijacija treći put ugostiće najbolje karatiste Balkana.

Prethodna dva šampionata održana su u Igalu, a okupila su oko 900 karatista iz 11 država.

Potpredsjednik Balkanske karate federacije Ivan Krstajić kazao je da crnogorskoj asocijaciji predstavlja čast što je u konkurenciji prijatelja iz Karate saveza Slovenije i Srbije dobila organizaciju tako brojnog i kvalitetnog takmičenja.

"To je potvrda ozbiljne organizacije i rada u savezu i prilika da dobrom organizacijom šampionata potvrdimo naše organizacione sposobnosti i dodatno turistički afirmišemo potencijale naše države", rekao je Krstajić agenciji MINA.

On je istakao da je odgovornost velika, ali da ne sumnja da će Karate savez još jednom na pravi način odgovoriti zadatku.

Prema njegovim riječima, crnogorska asocijacija na sjednici Ivršnog komiteta dobila je maksimalnu podršku svih članica.

"Rezultati koje u posljednje vrijeme ostvaruje Savez i takmičari pozicionirali su nas da možemo aplicirati i dobijati najveće turnire. Prošlog mjeseca bili smo domaćini Prvenstva malih država Evrope i bili veoma uspješni organizaciono i rezultatski. Bili smo najsupješniji sa 30 medalja, a organizaciono smo pokazali da smo na nivou evropskih takmičenja", kazao je Krstajić.

Na sjednici Izvršnog komiteta odlučeno je da seniorski šampionat Balkana bude održan u Grčkoj, a Balkansko prvenstvo za djecu u Bosni i Hercegovini.

Sjednici je prisustvovao i sportski direktor te ascijacije Dragoljub Fatić.

Sastanak čelnika Balkanske karate federacije održan je uoči prvenstva Balkana za seniore, veterane i mlađe uzrasne kategorije koji sjutra počinje u Poreču.

"U naredna tri dana očekuje nas kvalitetno takmičenje u Poreču. Nadam se da će se naši takmičari okititi najsjajnijim odličjima i pokazati da u svim starosnim kategorijama radimo ozbiljno i kvalitetno", zaključio je Krstajić.

Bonus video: