Zlato za Marinu Raković, Anja Jović bronzana

"Trijumfovala sam na jednom od najjačih šampionata Balkana na kojem sam učestvovala. Imala sam pet jakih mečeva i ostvarila svih pet pobjeda. Bila je to dobra provjera pred Svjetsko prvenstvo u Dubaiju", rekla je Raković

1911 pregleda 49 reakcija 2 komentar(a)
Foto: WKF
Foto: WKF

Crnogorska karatiskinja Marina Raković je osvojila zlatnu medalju, dok je Anja Jović bila bronzana drugog takmičarskog dana seniorskog prvenstva Balkana u Poreču. Raković je u finalnom meču kategorije do 68 klograma pobijedila Hrvaticu Miu Gretu Zovko 2:0.

Na putu do finala eliminisala je Turkinju Semeju Teke 3:1, Makedonku Angelu Mojsovsku 11:2, Ilmu Rahmanović iz Bosme I Hercegovine (BIH) 1:0 i u polufinalu Edu Eltemur iz Turske 8:5.

"Trijumfovala sam na jednom od najjačih šampionata Balkana na kojem sam učestvovala. Imala sam pet jakih mečeva i ostvarila svih pet pobjeda. Bila je to dobra provjera pred Svjetsko prvenstvo u Dubaiju", rekla je Raković agenciji MINA. Ona je naglasila da je zadovoljna prikazanim, navodeći da je trenutno na 70 odsto od željene forme.

"Ima još mjesec do Svjetskog prvenstva i nadam se da ću tih 30 odsto nadoknaditi jakim treninzima i takmičenjima. Cilj mi je da na šampionat otputujem maksimalno spremna. Očekujem da u Dubaiju pružim maksimum i osvojim jednu od medalja”, rekla je Raković. Jović je bila bronzana u kategoriji do 50 kilograma, a u meču za treće mjesto pobijedila je Rabiju Elik iz Turske 2:1. U prva dva kola slavila je protiv Iris Ćorić iz BiH 8:1 i Bugarke Kristine Svilenov 2:0, a u polufinalu izgubila je od Jelene Milivojčević 2:1. Kao petoplasirani završili su Balša Miličković do 75 i Ognjen Otašević i Matija Bojić do 60 kilograma. Miličković je u meču za treće mjesto izgubio od Hamze Turulje sudijskim izjašnjavanjem (0:0). On je u prvom kolu pobijedio Mensura Đozića iz BIH 7:1, u drugom je bio bolji od Grka Nikolasa Basukosa 2:0, dok je u trećem izgubio od Enesa Buluta iz Turske 7:0, koji ga je plasmanom u finale povukao u repesaž. Borbu za medalju izborio je pobjedom protiv Dina Šimuneca iz Hrvatske 2:0. Otašević je u meču za treće mjesto i pobjedničko postolje poražen od Grka Kristosa-Stefanosa Ksenosa 3:0. On je u prvom kolu poražen, sudijskim izjašnjavanjem, od Eraja Samdana iz Turske (0:0), koji ga je plasmanom u finale povukao u repesaž. Na startu razigravanja za medalju pobijedio je Darka Spasovskog iz Srbije 6:1. Bojić je u prvom kolu pobijedio Dejana Vitora iz Srbije 2:0, a u drugom Berkaja Bajhana iz Turske 1:0. U meču za finale izgubio je od Slovenca Niklasa Tamsea 3:0. U meču za medalju izgubio je od Faika Veseljija iz Sjeverne Makedonije 4:1. U prvom kolu eliminisani su Predrag Smolović i Nemanja Jovović (preko 84) i Ksenija Rajović (do 68). U konkurenciji kata Vladimir Mijač završio je na sedmom mjestu, Kenan Nikočević bio je deveti, Filip Bakić osvojio je 11. mjesto, dok je Arijan Kočan zaustavljen u prvom krugu. Mijač je u Poreču prošao dva kruga, ali je u trećem završio na četvrtom mjestu u grupi i ostao bez borbe za medalju. Poslije dva takmičarska dana seniorskog prvenstva Crna Gora ima pet medalja. Zlatni je juče bio i Nenad Dulović, dok su bronzane medalje osvojili Nikola Malović i Vasilisa Bujić.

Bonus video: