karate

Kata timovima srebrne medalje na prvenstvu Balkana u Poreču

Crnogorskim karatistima šampionat u Poreču u sklopu je priprema za Svjetsko prvenstvo, koje će od 16. do 21. novembra biti održano u Dubaiju

3121 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kata timovi karate reprezentacije Crne Gore osvojili su srebrne medalje posljednjeg takmičarskog dana seniorskog prvenstva Balkana u Poreču.

Muška ekipa, u sastavu Vladimir Mijač, Arijan Kočan i Kenan Nikočević, u finalu poražena je od Turske 26,66 - 25,2.

Crnogorski kataši plasman u finale izborili su kao prvoplasirani u grupi (24,2), u konkurenciji Sjeverne Makedonije (24,06) i Bosne i Hercefovine (22,88).

"Na balkanski šampionat smo, kao i uvijek, došli maksimalno motivisani i spremni. U ime tima moram istaži da smo veoma zadovoljni sa onim što smo pokazali na tatamiju, što je na kraju rezultiralo srebrnom medaljom u izuzetno jakoj konkurenciji. Moram istaći veliku zahvalnost treneru Almiru Cecunjaninu i selektoru Jugoslavu Bukiliću", rekao je Mijač.

Ženski kata tim, koji su činili Džena Canović, Mila Mraković i Maša Đukanović, u meču za zlatnu medalju izgubio je od Turske (25,34 - 23,62).

Finalni meč izborile su pobjedom protiv Hrvatske (24,48 - 24,02).

"Kao vođa ekipe mogu da kažem da je medalja zaslužena. Predstavlja nam veliki podsticaj za dalji rad. Relativno smo novi tim, tako da nas očekuje još mnogo truda i odricanja, kako bi postigle još bolje rezultate u budućnosti", rekla je Mraković.

Muška ekipa u borbama zbog povrede nekoliko takmičara odustala je od nastupa u Poreču.

Ženska ekipa u borbama izgubila od Bosne i Hercegovine.

Obje ekipe ostvarile su po pobjedu, pa je pobjednika odlučivala poen razlika.

Crnogorski tim nastupio je u sastavu Milena Jovanović, Ksenija Rajović i Vasilisa Bujić.

Meč je propustila Marina Raković, koja je juče postala prvakinja Balkana i osvojila srebro na međunarodnom turniru Top ten u Zagrebu.

Crnogorski seniori nastup na šampionatu završili su sa sedam medalja - po dvije zlatne i srebrne i tri bronzane.

Zlatne medalje osvojili su Nenad Dulović (do 67) i Marina Raković (do 68), a bronzane Nikola Malović (do 84), Vasilisa Bujić (preko 68) i Anja Jović (do 50).

Prvakinja Balkana postala je i Slavka Maksimović u konkurenciji veterana.

Crnogorskim karatistima šampionat u Poreču u sklopu je priprema za Svjetsko prvenstvo, koje će od 16. do 21. novembra biti održano u Dubaiju.

Preporučujemo za Vas