Crnogorsko - ruski dvoboji sjutra u Budvi

Bojana protiv Aline poslije 14 sati, Đorđe sa Danilom u programu finala od 17 sati

2402 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Ružić se nada pobjedama, Foto: BSCG
Nikola Ružić se nada pobjedama, Foto: BSCG

Bojana Gojković ili Alina Puškar, Đorđe Smolović ili Danil Prokudin!? Sjutra će u finalima Evropskog prvenstva za mlade u centru pažnje ringa u Meditranskom sportskom centru u Budvi, biti crnogorsko- ruski okršaji.

Gojković brani zlato osvojeno prošle godine, kada je i zaslužila zvanje najbolje mlade bokserke u Evropi. Puškar je dobila njihov jedini meč, po mišljenju naše najbolje mlade sportistkinje - nezasluženo!

Priliku da to dokaže mlada Budvanka imaće danas u finalnom priogramu za žene od 14 sati.

Smoloviću, naprotiv, ne pripada uloga favorita protiv trofejnog Rusa. Smolović je izborio prvu veliku medalju, ali Bjelopoljac je optimista da može do zlata u kategoriji do 71 kilogram.

Smolović je prvi u crnogorskom timu izišao u ring - 16-tini finala šampionata, i posljednji će u dresu sa državnim grbom izići iz njega. Nadajmo se uz podignutu ruku u programu muških finala od 17 sati.

"Srećan sam i zadovoljan, jer imati dvoje finalista je veliki uspjeh. Bili su sjajni tokom dodadašnjeg turnira i sada ćemo se spremiti za finala. Imamo dan pripreme a rivale odlično poznajemo. Veliki uspejh napravili su osvajanjem bronzanih medalja Damjan Liješević i najmanje iskusan, Đorđe Lainović. Uz veliki rad nadamo se da ćemo dobiti prekaljene borce, koji će u seniorima osvajati medalje. Potencijal i definitivno imamo", kazao je selektor Nikola Ružić.

Bonus video: