Bojana Gojković proglašena najboljom mladom bokserkom u Evropi

Najbolju mladu sportistkinju Crne Gore drugu godinu zaredom je žiri EUBC proglasio najboljom u Evropi

5542 pregleda 9 komentar(a)
Gojković opet najbolja mlada bokserka Evrope, Foto: BSCG
Gojković opet najbolja mlada bokserka Evrope, Foto: BSCG

Bojana Gojković je najbolja mlada bokserka Evrope, odlučio je žiri Evropskog prvenstva za mlade, satavljen od službenih lica EUBC na šampionatu.

To je drugo priznanje za mladu takmičarku BK Budva, jer je isto dobila i prošle godine.

Gojković je odbranila zlato u kategoriji do 57 kilograma, a ona je ista priznanja osvajala i u juniorskoj konkurenciji i prva je u istoriji uspjela da odbrani juniorsko evropsko zlato.

Sada je odbranila i u starijem uzrastu za ukupno četiri zlatne medalje u isto toliko učešća.

"Presrećan sam nastupom mojih takmičara. Od sedam učesnika imamo četiri medalje, pošto je Đorđe Smolović osvojio srebro, Damjan Liješević i Đorđe Lainović bronze. To je sjajna statistika, jer niko sa tako malo takmičara nije napravio tako dobar rezultat. Osim toga, četiri medalje na prošlom, četiri na ovom prevenstvu su znak da je boks sport sa najvećim uzletom u Crnoj Gori", naglasio je selektor bokserske reprezentacije Nikola Ružić.

On se osvrnuo i na druge detalje.

"Nikada šampionat nije bio kvalitetniji, gledane su fantastične borbe na ringovima Meditranskog sportskog centra i nikada u Evropi nije viđena tako dobra organizacija bokserskog prvenstva. I naši takmičari su došli do nivoa da drugi borci zaziru od njih i da u ring ulaze sa velikim respektom, dok moji takmičari idu sa jasnim ciljem na pobjedu. To je veliki dobitak, sada niko ne priželjkuje u žrijebu borca iz naše zemlje", dodao je Ružić.

On neće proslaviti uspjeh.

"Nemam vremena, mora da se hvata prvi let za Beograd, gdje počinje Svjetsko prvenstvo. Stefan Savković u srednjoj kategoriji i Petar Marčić do 80 kilograma, predstavljaće naš boks. Odlično su pripremljeni, konkurencija će biti paklena i samo očekujem da pruže onoliko koliko ja smatram da objektivno mogu", zaključio je Ružić.

Bonus video: