Odbojkaši bez selektora: Bašić podnio ostavku

Navodi se da je Bašić podnio ostavku i u izvještaju dostavljenom Upravnom odboru naveo razloge za povlačenje sa klupe crnogorske selekcije.

6362 pregleda 8 komentar(a)
Foto: CEV.EU
Foto: CEV.EU

Veljko Bašić nije više selektor muške odbojkaške reprezentacije Crne Gore, saopšteno je nakon sjednice Upravnog odbora Odbojkaškog saveza.

Navodi se da je Bašić podnio ostavku i u izvještaju dostavljenom Upravnom odboru naveo razloge za povlačenje sa klupe crnogorske selekcije.

Crnogorski odbojkaši su pod vođstvom Bašića drugi put uzastopno izborili plasman na Evropsko prvenstvo, kao prvoplasirana ekipa u kvalifikacionoj grupi, ali je nastup na EP u Češkoj završen bez pobjede.

Crna Gora je, dvije godine ranije, sa istim selektorom prvi put izborila plasman u evropsku elitu i u Holandiji ostvarila dva trijumfa, a samo zbog jednog seta izmakao joj je plasman u drugi krug.

"Smatram da je, pored svih poteškoća koje smo imali, rezultat i naročito ponašanje određenih igrača prema radu i grupi bio razočaravajući. Shodno tome, a držeći se mojih principa, preuzimam odgovornost za neuspjeh na Evropskom prvenstvu 2021, te podnosim ostavku na mjesto selektora muške nacionalne ekipe”, piše u izvještaju Bašića.

Upravni odbor je usvojio ostavku selektora, uz priznanje za rezultate koje je ostvario u četvorogodišnjem mandatu, uključujući i istorijski, debitantski nastup na Evropskom šampionatu i dvije pobjede ostvarene u Holandiji.

Odbor je istakao sjajne odnose koje je imao sa Bašićem za sve četiri godine mandata.

Upravni odbor odlučio je da selektor muške pionirske reprezentacije Darko Prebiračević predvodi selekciju koja će igrati na U17 Evropskom prvenstvu 2023. godine (igrači rođeni 2007.godine i mlađi).

Odbor je usvojio i informaciju o planiranom početku realizacije projekta besplatnih škola odbojke, gdje je već u subotu planiran seminar za nastavnike koji će učestvovati u projektu.

Bonus video: