Ksenija Božović primila ragbiste: Šansa za razvoj manjih saveza

Božović je ugostila Hose Manuela Goročategija, zaduženog za razvijanje manjih saveza u Evropi

2878 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Uprava za sport i mlade
Foto: Uprava za sport i mlade

Vršiteljka dužnosti pomoćnice direktora Uprave za sport i mlade, Ksenija Božović, danas je u prostorijama Uprave ugostila Hose Manuela Goročategija, zaduženog za razvijanje manjih saveza u Evropi.

"Ističemo i da je ovo prvi put, otkako ragbi postoji na crnogorskoj sportskoj sceni da neko od čelnika Rugby Europe-a posjetio našu državu. Današnji gosti Ksenije Božović bili su i predsjednica Ragbi saveza Crne Gore, Zorica Kostić, predsjednik Skupštine navedenog saveza, Nikola Jočić kao i trener reprezentacije u olimpijskoj disciplini rugby 7’s, Dušan Vučićević", saopšteno je iz Uprave za sport i mlade.

Sastanak je, kako se navodi, obilovao brojnim temama, od kojih su najznačajniji budući planovi za razvoj i popularizaciju ragbija u Crnoj Gori.

"Nužno je da kao Uprava razmišljamo kako se možemo približiti Evropskim standardima za koje naši sportisti imaju potencijal i talenat. Na nama je, kao organu koji je zadužen za promociju sporta u Crnoj Gori da čujemo mišljenja ljudi koji se upravo bave onim što mi želimo da postignemo u našoj državi, samo na jednoj većoj sportskoj platformi. Znam da ćemo, proširujući vidike i stupajući u kontakt za značajnim ljudima iz sporta, koji gaje istu ideju kao i mi, unaprijediti položaj sportista koji treniraju u savezima koji su mladi a koji u prošlosti nijesu bili dovoljno vidjljivi", kazala je Božović.

Bonus video: