Zašto se proslavlja noć vještica?

Saznajte i kako da se provedete večeras…

50134 pregleda 0 komentar(a)
SB Bet, Foto: SBBet
SB Bet, Foto: SBBet

Noć vještica ili „Halloween“, kako ga Amerikanci zovu, proslavlja se svakog 31. oktobra, a ključni momenti uključuju maskiranje, sakupljanje slatkiša od vrata do vrata i dubljenje bundeva. Noć vještica ima korijene u paganskim običajima naroda sa prostora današnje Irske. Proslavlja se poslednje oktobarske noći, jer je za tadašnje Kelte 1. novembar predstavljao kraj žetve i početak nove godine. Sam naziv Halloween nastao je od imena keltskog praznika „All Hollow’s Eve“ili, u prevodu, veče svih svetih. Ljudi su se iz straha od susreta sa mrtvim precima oblačili u kostime i pravili veliku buku kako bi ih otjerali. Vjerovali su da se duše mrtvih baš ove noći vraćaju među žive.

Naravno, ovo je jedan od mnogih mitova. Drugo predanje govori kako je bog smrti Samhain na ovaj dan dozvoljavao dušama mrtvih da posjete domove svojih voljenih. Izgladnjele duše su molile za hranu, a onog ko ih ne bi dostojno ugostio čekala je surova kazna.

Kako se najbolje provesti za Noć Vještica?

Ovaj “praznik” ne mora da bude u znaku strave i užasa jer u “zastrašujućoj” noći osim toga što možete da se provedete možete i da zaradite. Kako nam javljaju iz SBbet sportske kladionice, za ovaj praznik, DUPLIRAJU SVIMA PRVU UPLATU DEPOZITA!

Da li ćete u noći vještica ostati kod kuće ili biti u provodu, zabavu možete ponijeti sa sobom jer ti SBbet aplikacija pruža mogućnost jednostavnog klađenja, uz maksimalno uživanje. Sve što je potrebno je nalog, mobilni telefon ili tablet i igra može da počne!

Aplikaciju možeš preuzeti OVDJE i igrati bilo gdje.

Zapratite ih na Instagramu i prvi saznajte koje promocije vam pripremaju.