Petar Marčić slavio nad Koksom, protiv Rusa za četvrtfinale

Bokser Budve Petar Marčić jednoglasno je dobio Čarlsa Koksa sa Barbadosa, protv Rusa sa nadimkom Bijeli medvjed, za plasman u četvrtfinale prvenstva u Beogradu

3661 pregleda 1 komentar(a)
Marčić odličan na svom prvom Svjetskom prvenstvu, Foto: BSCG
Marčić odličan na svom prvom Svjetskom prvenstvu, Foto: BSCG

Crnogorski reprezentativac Petar Marčić plasirao se u osminu finala Svjetskog prvenstva u boksu. Mladi Budvanin je u drugom meču na šampionatu u Beogradu u kategoriji do 80 kilograma jednoglasno slavio protiv Čarlsa Koksa sa Barbadosa (5:0).

Marčić je sjajno boksovao, iako mu je ovo debitantsko učešće na najvećem seniorskom takmičenju. Dobio je sve tri runde, a na tri sudijske liste imao je ubjedljivih 30:27.

Crnogorski borac u prvom kolu je eliminisao je Finca Nikitu Nojštada odlukom sudija 3:2. Protivnik u osmini finala, Marčiću će biti Rus Saveli Sadoma, koji je u osmini finala eliminisao Hakobjana Hambardžuma iz Jermenije. Rus je slavio prekidom na početku drugog minuta druge runde i opravdao nadimak Bijeli medvjed. Meč za prolaz u četvrtfinale protiv Rusa, Marčić će boksovati u ponedjeljak.

Šampionat u Beogradu okupio je 650 takmičara iz 103 države, a Crnu Goru je predstavljao još i boser BK Podgorica, Stefan Savković, koji je u odličnom meču poražen od boksera iz Kazahstana u srednjoj kategoriji.

Bonus video: