Maratonci će trčati jednom ulicom

Tradicionalni 28. Podgorički maraton biće održan 7. novembra

2693 pregleda 0 komentar(a)
Foto: ASCG
Foto: ASCG

Tradicionalni 28. Podgorički maraton biće održan 7. novembra, a maratonci će prvi put ove godine trčati Bulevarom Crnogorskih serdara, na kružnoj stazi dugoj dva kilometra, saopštila je Direkcija manifestacije.

Navodi se da je do promjene staze došlo zbog specificnosti situacije sa kovidom 19, kao i da će manifestacija biti održana u skladu sa procedurama koje propisuje Ministarstvo zdravlja i Institut za javno zdravlje.

Saopšteno je da će manifestacija biti održana pod geslom Dan trčanja Podgorice, u okviru koje je predviđeno zvanično Prvenstvo Crne Gore u trkama na pet i deset kilometara, u polumaratonu i maratonu.

"Kotizacija za trke na pet i deset kilometara iznosi pet, a za polumaraton i maraton deset eura. Na dan takmičenja sportisti dolaze sa zaštitnim maskama, nose ih do početka trke za koju su se prijavili i po završetku trke obavezno opet stavljaju maske. Na manifestaciji nije dozvoljeno prisustvo publike", saopšteno je iz Direkcije maratona.

Direkcija je obavijestila učesnike da će u svim disciplinama trojica najuspješnijih dobiti pehare, medalje i diplome Atletskog saveza.

"U apsolutnom plasmanu kod žena i muškaraca za prva tri mjesta u polumaratonu i maratonu kompanija Neregelija dodijeliće robne nagrade, dok će organizator nagraditi pobjednika u polumaronu i maratonu kod žena i muškaraca sa novčanom nagradom", piše u saopštenju.

Navodi se da će glavni sudija na takmičenju uz pomoć spikera obavijestiti sve učesnike po disciplinama o načinu starta, razmaku i držanju distance.

"Vremenski limit za trke na 5.000 i 10.000 metara ne postoji, dok je za polumaraton dva sata i 30 minuta, a za maraton pet sati", piše u saopštenju.

Saopšteno je da će mjerenje i obradu rezultata u svim trkama vršiti sertifikovana firma iz Skoplja - Tag Timing sport events service.

Svečano otvaranje manifestacije planirano je za devet sati. Start maratona i polumaratona zakazan je za 11 sati i 30 minuta.

Bonus video: