Markes zbog problema sa vidom ne učestvuje na Moto GP trci u Valensiji

Markes je doživio blagi potres mozga prilikom pada na treningu 30. oktobra

3651 pregleda 0 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Španski motociklista Mark Markes neće voziti na posljednjoj ovosezonskoj trci Moto GP šampionata u Valensiji, zbog problema sa vidom, saopštila je danas ekipa Honde.

Markes je doživio blagi potres mozga prilikom pada na treningu 30. oktobra, zbog čega je propustio prošlu trku u Portugalu, na kojoj je u nedjelju pobijedio vozač Dukatija Frančesko Banjaja.

"Tokom ove pauze Mark se i dalje nije osjećao dobro i ima probleme sa vidom. Odlučili smo se za konzervativni tretman sa redovnim kontrolama kako bismo pratili dalji tok", rekao je doktor Sančes Dalma.

Markes je isti problem sa vidom imao i 2011. godine, kada je poslije incidenta na trci u Maleziji morao ranije da završi sezonu u Moto 2 šampionatu.

"Ovo su teška vremena. Poslije pregleda kod doktora potvrđeno je da ponovo imam problem sa diplopijom, kao i 2011. godine. Potrebno je strpljenje, ali ako sam nešto naučio, to je da moram pozitivno da gledam na prepreke", rekao je Markes.

Španac je u dosadašnjoj karijeri osvojio šest titula u Moto GP šampionatu, a ove sezone titulu je osvojio vozač Jamahe Francuz Fabio Kvartararo.

Trka u Valensiji na programu je u nedjelju 14. novembra.