Begović: Sve podređeno obezbjeđivanju uslova crnogorskim sportistima

Selektor Ružić kazao je da je Begovića upoznao sa glavnom problematikom bokserskog sporta u Crnoj Gori

2688 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Uprava za sport i mlade
Foto: Uprava za sport i mlade

Reusursi Uprave za sport i mlade usmjereni su ka jednom cilju - obezbjeđivanju povoljnih uslova crnogorskim sportstima za rad i napredak, kazao je vršilac dužnosti direktora Marko Begović.

On je ugostio danas selektora bokserske reprezentacije Nikolu Ružića i reprezentativce Bojanu Gojković, Petra Liješevića, Petra Marčića i Stefana Savkovića.

"U toku sastanka sa ovim sjajnim mladim ljudima trudio sam se da saslušam njihovo viđenje boksa u Crnoj Gori, kao i tretmana koji je do sada bio prisutan prema bokserskoj reprezentaciji", rekao je Begović.

On je kazao da je značajno da crnogorski bokseri suštinski razumiju činjenicu da je Uprava za sport i mlade njihova kuća u koju su uvijek dobrodošli i za koju moraju znati da je tu radi njih.

"Obećavam im ovim putem da, dok sam ja na čelu ove institucije, ću se truditi da naše resurse usmjerimo ka jednom cilju, a to je da crnogorskim sportstima obezbijedimo povoljne uslove za rad i napredak. Na sastanku je otvorena i tema o potencijalnoj izgradnji bokserskog centra u Podgorici, koja se za sada čini kao veoma zanimljiv idejni projekat", kazao je Begović.

Selektor Ružić kazao je da je Begovića upoznao sa glavnom problematikom bokserskog sporta u Crnoj Gori.

"Nadamo se da će saradnja u narodnom periodu biti proporcionalna sjajnim rezultatima koje su naši bokseri postizali poslednjih godina i da ćemo im zajedno dati krila da uzlete do Olimpijskih visina", kazao je Ružić.

Bonus video: