Cetinjani bolji u ragbiju 10, Crvena stijena u "sedmici"

Najefikasniji u ekipo sa Cetinja bio je Marko Novaković sa četiri postignuta eseja, dok je iz podgoričkog tima najbolji sa tri eseja bio najbolji Dušan Vučićević

4240 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Ragbi savez Crne Gore
Foto: Ragbi savez Crne Gore

Drugo kolo prvenstva Crne Gore u ragbiju odigrano je između klubova “Crvena stijena” iz Podgorice i “Cetinja” iz Prijestonice u verzijama ragbi 10 i olimpijskoj disciplini ragbi 7.

U prvoj utakmici iskustvo je presudilo i momci sa Cetinja su nadjačali veoma mladu ekipu iz Podgorice i pobijedili rezultatom 58:24. Najefikasniji u ekipo sa Cetinja bio je Marko Novaković sa četiri postignuta eseja, dok je sa druge strane sa tri postignuta eseja bio najbolji Dušan Vučićević.

U drugom dijelu dana, u olimpijskoj verziji ragbi 7 mladost i energičnost su uspjeli da nadmaše iskustvo te je ekipa “Crvena stijena” iz Podgorice slavila protiv “Cetinja” rezultatom 22:0.

Za Cetinje su igrali: Luka Lučić (C), Ivan Čolaković, Vladan Čelebić, Nikola Jočić, Nikola Luketa, Marko Novaković, Balša Stanović, Cano Krpuljević, Novica Raonić, Aleksandar Milosavljević, Igor Serafimov

Za Crvenu stijenu: Dušan Vučićević (C), Nikola Lagator, Damjan Nikčević, Ilija Miranović, Arsenije Aleksa Mraković, Radovan Radunović, Vasilije Filipović, Blago Lukačević, Martin Mijušković, Goran Novaković, Stefan Blečić “Ono što je bio cilj podmlađene ekipe Crvene stijene jeste da steknemo što više iskustva kroz utakmice. Domaće prvenstvo omogućava igračima da se adaptiraju na samu ragbi igru, kako da se disciplinuju tako i da pruže otpor nekoj od jačih ekipa kao što je danas bio ragbi klub “Cetinje”. Ponosan sam na moje saigrače koji su kroz određene segmente igre dali svoj maksimum, pokazali potencijal i da ragbi kao sport može da zaživi u Crnoj Gori”, kazao je kapiten Crvene stijene Dušan Vučićević

“Želio bih kao prvo da čestitam podmlađenoj ekipi Crvene stijene na odličnoj igri i da nastave da rade na pravi način kao i do sada. Danas je iskustvo presudilo da Cetinje slavi. Okrećemo se narednim obavezama i nastavljamo da treniramo još jače”, kazao je kapiten Cetinja Luka Lučić.

Sudija na današnjim utakmicama bio je dugogodišnji kapiten crnogorske ragbi reprezentacije Boris Mijušković.

“Sigurno je da se bez kvalitetnog nacionalnog prvenstva veoma teško može očekivati napredak ragbija, a današnja ligaška utakmica je pokazatelj da crnogorski ragbi ide u pravom smjeru. Sve prvenstvene utakmice su od velikog značaja za razvoj trenutne baze igrača, ali i njenog širenja. Čestitke igračima obje ekipe na odličnoj igri, uz poziv svim ljubiteljima ragbija da dođu i podrže ih u sljedećim utakmicama”, kazao je Mijušković.

Bonus video: