Djevojke u nedjelju za svjetsku bronzu protiv Kolumbije

Crnogorske karatistkinje u polufinalnom meču poražene su danas od Francuske 2:0

2633 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Karate savez Crne Gore
Foto: Karate savez Crne Gore

Ženska ekipa u borbama karate reprezentacije Crne Gore boriće se u nedjelju za bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Dubaiju.

Crnogorske karatistkinje u polufinalnom meču poražene su danas od Francuske 2:0.

Prethodno su eliminisale Švedsku 2:0, Bosnu i Hercegovinu 2:0 i u meču za polufiunale Španiju.

Meč sa Španijom završen je neriješeno 1:1, ali je Crna Gora nastavak takmičenja izborila zahvaljujući većem broju osvojenih poena.

Ekipa, u sastavu Marina Raković, Milena Jovanović, Vasilisa Bujić i Ksenija Rajović, juče je na startu ekipnog dijela eliminisala Maroko.

Protivnik crnogorskim karatistkinjama u meču za treće mjesto i medalju biće Kolumbija.

Kolumbija je, nakon eliminacije od Francuske u meču za polufinale, u repesažu eliminisala Hrvatsku i izborila meč za medalju.

Selektor Žarko Raković kazao je da je ponosan na ostvareni rezultat crnogorskog ženskog tima.

"Borile su se do samog kraja i svim srcem. Ne može im se ništa zamjeriti. Mogu samo da kažem da sam ponosan sto sam im selektor. One su istinske lavice Crne Gore", kazao je Raković.

Manje uspjeha imao je muški kata tim, u sastavu Vladimir Mijač, Kenan Nikočević i Arijan Kočan, koji je nastup završio u grupi, u prvoj fazi takmičenja.

Crnogorski tim je za izvođenje kate Gojušiho šo ocijenjen sa 22,78 poena, što je bilo dovoljno za osmo mjesto u grupi od 11 timova.

U subotu su na programu mečevi za bronzane medalje i finala u katama i borbama pojedinačno, dok će se u nedjelju, posljednjeg takmičarskog dana, za odličja boriti ekipe.

Bonus video: