Švajcarci iskoristili loš dan crnogorskih šahista

Velemajstor Dragiša Blagojević je u dosadašnjih sedam kola ostvario pet poena, pa ima najbolji individualni učinak u našoj reprezentaciji

1998 pregleda 0 komentar(a)
Foto: ŠSCG
Foto: ŠSCG

Loš dan crnogorskih reprezentativaca na Evropskom šahovskom prvenstvu u Sloveniji iskoristila je reprezentacija Švajcarske, koja je savladala našu reprezentaciju rezultatom 3,5:0,5.

Pola poena Crnoj Gori donio je velemajstor Dragiša Blagojević, koji je crnim figurama nakon ponavljanja poteza u središnjici remizirao sa Oliverom Kurmanom. Blagojević je u dosadašnjih sedam kola ostvario pet poena, pa ima najbolji individualni učinak u našoj reprezentaciji.

Nikola Đukić je nakon korektno odigranog otvaranja dospio u cajtnot, u kome je nepreciznostima dozvolio Sebastijanu Bogneru da dođe do cijelog poena.

Luka Drašković je imao loš dan, pa je morao da prizna poraz u partiji sa Nikom Georgladisom, nakon što je potcijenio mogućnosti protivnika u dinimačnoj poziciji.

Nebojša Nikčević je dospio u probleme već u ranoj fazi partije, a stečenu prednost Fabijan Benziger je sigurno realizovao.

Sjutra je na programu osmo kolo, a naša reprezentacija će voljom žrijeba biti slobodna.

Bonus video: