Crna Gora sa 44 takmičara na šampionatu Balkana u karateu

Predvodiće ih treneri Nenad Vojinović, Almir Cecunjanin, Leka Markić, Goran Marjanović, Aleksandar Ćalić i Goran Madić

2961 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Karate reprezentacioja Crne Gore sa 44 takmičara učestvovaće na Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore, koje će od sjutra do nedjelje biti održano u Rijeci, saopšteno je iz Karate saveza.

Crnogorski karate predstavljaće 31 takmičar u borbama, 19 u muškoj i 12 u ženskoj konkurenciji i 13 u katama (sedam u muškoj i šest u ženskoj konkurenciji).

Crnu Goru će u konkurenciji kadeta, u borbama, predstavljati Balša Vojinović (Iskra, do 52), Lazar Škatarić (Vukovi, do 57), Miloš Roganović (Mavaši, do 57), Nenad Đuričić (Bijela, do 63), Alimpije Đuretić (Kondor, do 63) , Lazar Đurčević (Vukovi, do 63), Aleksandar Džoganović (Fokus, preko 70), Vaso Abramović (Mavaši, preko 70), Uroš Ćalić (Mavaši, preko 70), Helena Backović (Omladinac, do 47), Jovana Damjanović (Omladinac, do 54), Dina Alivodić (Budućnost, do 54), Jovana Kotlaja (Ris, preko 54), Mariam Zahrane (Bar, preko 54) i Miljana Papović (Mavaši, preko 54).

U katama kod kadeta takmičiće se Aleksa Janjić (Bar), Ajsel Gersšvic (Bar) i Arijana Kočan (Bar).

U konkurenciji juniora, u borbama, za medalje boriće se Emre Saljiu (Omladinac, do 61), Lazar Madžarović (Kondor, do 68), Lazar Jovović (Bar, do 76), Dušan Bijelić (Bar, preko 76), Filip Bošković (Omladinac, preko 76), Lazar Potpara (Fokus, preko 76), Danica Radovanović (Budućnost, do 53), Leona Markić (Champion, do 59), Jovana Ćalić (Mawashi, do 59) i Jovana Stojanović (Bratstvo, +59), a u katama Danica Radovanović (Budućnost), Lazar Sekulić (Budva), Mila Marković (Budva) i Nikola Milić (Bar).

U borbama, kod mlađih seniora, nastupiće Matija Bojić (Fokus, do 60), Balša Miličković (Omladinac, do 75), Filip Mijanović (Budućnost, do 75), Nemanja Jovović (Bar, preko 84), Jovana Strujić (Ris, do 61) i Milena Jovanović (Omladinac, preko 68), a u katama Filip Bakić (Budućnost), Mila Mraković (Budućnost), Maša Đukanović (Budućnost), Džena Canović (Budućnost), Kenan Nikiočević (Bar) i Arijan Kočan (Bar).

U ekipnoj konkurenciji Crna Gora će imati predstavnike samo u katama.

Muški kadetsko-juniorski tim činiće Aleksa Janjić, Ajsel Geršvic i Nikola Milić, dok će žensku seniorsku ekipu činiti Mila Mraković, Maša Đukanović i Džena Canović.

Predvodiće ih treneri Nenad Vojinović, Almir Cecunjanin, Leka Markić, Goran Marjanović, Aleksandar Ćalić i Goran Madić.

Šampionke Evrope iz finskog Tamperea, mlađa seniorka Milena Jovanović i kadetkinja Helena Backović očekuju kvalitetno takmičenje, ali ne sumnjaju u nove medalje.

„Očekujem kvalitetno takmičenje. U mojoj kategoriji prijavljeno je dosta dobrih takmičarki. Svakako ovo je još jedna dobra provjera, u sklopu priprema za šampionat Evrope. Kao i uvijek daću svoj maksimum da što bolje odradim šampionat i osvojim medalju“, kazala je Jovanović.

Ona je prošle sedmice bila učesnik seniorskog prvenstva svijeta u Dubaiju i sa ženskom ekipom u borbama osvojila je peto mjesto.

Backović, koja je bila zlatna i na turniru Premijer lige za mlade u Istanbulu, kazala je da želi da uspješnu godinu kruniše balkanskom medaljom.

„Neće biti lako, svjesna sam konkurencije i kvaliteta mojih protivnica. Naporno sam trenirala i spremna sam za šampionat. Sigurno je da ću dati sve od sebe i nadam se da će to biti dovoljno za nbovo pobjedničko postolje“, kazala je Backović.

Na Balkanskom prvenstvu u Rijeci najavljeno je učešće 780 karatista iz 13 država.

Sjutra, prvog takmičarskog dana na tatami će kadetkinje, mlađe seniorke i juniori u katama, a u borbama kadetkinje (do 47 i 54 i preko 54), kadeti (do 52, 57 i 63), juniorke (do 48 i 53), juniora (do 68 i 76 i preko 76), mlađih seniorki (do 68 i preko 68) i mlađih seniora (do 60, 67 i 75).

Na šampionatu pravdu će dijeliti i crnogosreke sudije Miodrag Radunović, Toko Raičević, Dragan Ćirović i Naim Duraku.

Delegaciju će činiti i potpredsjednik i sportski direktor Balkanske karate federacije, Ivan Krstajić i Dragoljub Fatić, doktor reprezentacije Perica Maraš i sekretar Veljko Brnović, koji je ujedno i vođa puta.

Bonus video: