Spektakl u Njujorku - Teofimo Lopes pao pa oborio rivala kojem je ipak predao titule

Australijanac Džordž Kambosos je sudijskim preglasavanjem došao do tri vrijedna pojasa u lakoj

20503 pregleda 1 komentar(a)
Novi šampion obećao Lopesu revanš, Foto: Twitter
Novi šampion obećao Lopesu revanš, Foto: Twitter

Spektakularna bokserska noć u Njujorku donijela je poraz sada već bivšem šampionu lake kategorije, Teofimu Lopesu. On je šampionske pojaseve u IBF, WBA i WBO verzijama prepustio Australijancu Džordžu Kambososu Džunioru.

I to podijeljenom odlukom sudija (115-111,113-114, 115-112).

Amerikanac je bio u nokdaunu i na patosu ringa već u prvoj rundi, ali je uspio da se vrati i u 10. se Australijanac našao u istoj situaciji. Lopes se nije mirio sa odlukom sudija.

"Kombosos je sjajan borac, ali ja sam pobijedio i to svi znaju. Sudija nije podigao moju ruku iako sam bio ovdje i uradio svoj posao.Zahvaljujem Bogu i svima koji su došli da me bodre. Nisam nikakav gubitnik, dao sam maksimum i pravi sam šampion. Baš me briga šta govore drugi. Ovo je rat, vratiću se i opet doći po svoje", kazao je Lopes nakon prvog poraza poslije 16 pobjeda, 12 nokautom.

Kombosos je slavio u svih 20 borbi u profi ringu. Nije krio sreću.

"Vjerovao sam u sebe i dokazao to svima. Nisam kralj, ja sam imperator! I kada nije išlo kako treba vratio sam se u meč kao pravi ratnik. Tio je bila moja noć i biće ih još mnogo. Teofimo primi poraz kao šampion i hajde da se oprobamo opet, ali u Australiji pred 80 hiljada gledalaca. Ipak sam ja najbolji bokser u istoriji Australije".

Bonus video: