Andrej Šibalić prvi crnogorski snouborder koji će voziti u Evropskom kupu paraolimpijaca

Andrej Šibalić će nastupiti u dvije vožnje na Evropskom kupu u disciplini banked slalom

4037 pregleda 4 komentar(a)
Foto: POKCG
Foto: POKCG

Crnogorski snouborder Andrej Šibalić sa uspjehom je u holandskom Landgrafu završio klasifikacione preglede i dobio trajni status u kategoriji LL2, paraolimpijskog sporta.

To je stvorilo uslove da Šibalić sjutra i preksjutra nastupi na Evropskom kupu što će biti prvi zvanični nastup nekog crnogorskog sportiste sa invaliditetom u zimskim sportovima koji su na programu Međunarodnog paraolimpijskog komiteta.

Andrej Šibalić će nastupiti u dvije vožnje na Evropskom kupu u disciplini banked slalom i zavisno od plasmana otvoriti mogućnost nastupa i u trci koja se boduje za Svjetski kup.

"Uspješnom klasifikacijom Andreja Šibalića otvorena je nova stranica paraolimpijskog sporta u Crnoj Gori.Jako smo srećni i uzbuđeni pred sjutrašnji nastup gdje očekujemo i prve bodove koji bi nam eventualno otvorili mogućnost i dobijanja pozivnice za prvi nastup našeg sportiste na Zimskim paraolimpijskim igrama koje su na programu od 4. do 13. marta naredne godine u Pekingu", kazao je Miloš Ranitović, generalni sekretar Paraolimpijskog komiteta Crne Gore koji u Landgrafu boravi sa Šibalićem:

Bonus video: