Crvena stijena prvak Crne Gore u ragbiju 7

Igrač sa najviše osvojenih poena je Dušan Vučićević sa čak sedam postignutih eseja u četiri utakmice

3478 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Danilo Dado Pavlović
Foto: Danilo Dado Pavlović

Prvenstvo Crne Gore u ragbiju 7 završeno je za vikend, a titulu prvaka Crne Gore u ovoj olimpijskoj disciplini osvojio je ragbi klub Crvena stijena iz Podgorice.

Sistem takmičenja je bio takav da su ekipe igrale dvokružni sistem, svako sa svakim, a osim Crvene stijene učestvovali su Arsenal iz Tivta i Cetinje sa Cetinja.

Igrač sa najviše osvojenih poena je Dušan Vučićević sa čak sedam postignutih eseja u četiri utakmice. Za najboljeg igrača turnira u nedjelju proglašen je jedan od najmlađih igrača - Bogdan Stanić, iz kluba "Cetinje".

"Pored ostalih aktivnosti koje smo imali u ovoj godini, smatramo da je ovaj turnir bio pavi način da zaključimo ovu godinu i napravimo uvod za predstojeću gdje nas očekuju novi izazovi, kako na reprezentativnom nivou, tako i u domaćem prvenstvu", kazala je predsjednica Ragbi saveza Crne Gore, Zorica Kostić.

Za klubove su igrali: "Arsenal": Srđan Popović (C), Bojan Miždalo, Vladan Čelebić, Burim Brahimi, Goran Vujović, Elvis Cenaj, William Sabit, Marko Fatić, Trisen Asher, Redžep Baljaj, Danilo Đalović, Zoran Delibašić, Igor Adžaip.

"Cetinje": Ivan Čolaković (C), Nikola Lagator, Miloš Vujić, Bogdan Stanić, Marko Vukčević, Ilija Ivanović, Damjan Nikčević, Radovan Radulović, Vasilije Filipović, Igor Knežević, Stefan Blečić.

"Crvena stijena": Luka Lučić (C), Boris Mijušković, Đorđe Marstjepović, Nikola Luketa, Novica Raonić, Dušan Vučićević, Marko Novaković, Nikola Jočić, Goran Novaković, Martin Mijušković, Blago Lukačević, Ilija Miranović.

"Zahvaljujem se hrvatskom sudijskom paru Petri Drušković i Silviju Živanoviću, koji su, ispred Evropske kuće ragbija, "Rugby Europe" u prethodna dva dana odradili edukaciju budućih crnogorskih ragbi sudija. Time su nam pomogli da krenemo još jedan korak naprijed prema razvoju i promociji ragbija u Crnoj Gori", istakla je Kostić.

Bonus video: