Spektakl u Džedi: Hamilton kreće prvi, Ferstapen prijeti

Pol pozicija za Britanca

4471 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Pretposljednja trka, osam bodova razlike između vodećih, aktuelni šampion i prvi pratilac kreće sa pol-pozicije, nakon izuzetno uzbudljivih kvalifikacija i udesa lidera.

Sve to nagovještava spektakl u Džedi, gdje će Luis Hamilton i Maks Ferstapen voditi možda i ključnu bitku za šampionsku titulu.

Crni Biser će na prvoj Velikoj nagradi Saudijske Arabije krenuti sa čela, iako je u posljednjim trenucima kvalifikacija djelovalo da će ga Leteći Holanđanin preteći.

Ferstapen je imao bolja prolazna vremena od najvećeg suparnika, ali je u krivini 27 prekasno kočio i udario u zid.

Zbog toga je morao da se zadovolji tek 3. mjestom, jer se u međuvremenu između dvojice vodećih ugurao drugi vozač Mercedesa, Valteri Botas.

Još se ne zna ni da li će Ferstapen krenuti kao treći, jer će zbog udesa možda morati da mijenja kutiju mjenjača, što bi dovelo do pomjeranja pet pozicija unazad.

"Ovo je užasno. Imao sam odlične kvalifikacije, bolid je bio brz i ne znam šta mi se desilo na samom kraju. Točkovi su mi se zaglavili, dodirnuo sam zid i stao. Razočaran sam zbog toga, ali imamo brzinu i vidjećemo šta će se dešavati na trci", poručio je Ferstapen.

Trka u Džedi počinje sjutra u 18.30 časova po našem vremenu.

Bonus video: