Borcima Lovćena šest medalja u Nišu

Kik bokseri Lovćena nastup na međunarodnom turniru "Balkan best fajters" u Nišu završili su sa šest medalja - dvije zlatne, jednom srebrnom i tri bronzane

3934 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Mina
Foto: Mina

Kik bokseri Lovćena nastup na međunarodnom turniru "Balkan best fajters" u Nišu završili su sa šest medalja - dvije zlatne, jednom srebrnom i tri bronzane.

Zlatne medalje osvojili su mlađi kadet Bogdan Bokan do 60 i stariji kadet Jovan Lipovina do 42 kilograma, dok je srebrni bio mlađi kadet Dragan Muratović do 37 kilograma.

Bronzanim odličjem morali su da se zadovolje mlađi kadeti Stefan Drašković (do 42) i Miloš Vojinović (preko 63) i junior Ilija Perović (do 57).

Bokan je na putu do zlatne medalje pobijedio predstavnike Sjeverne Makedonije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine u finalu, prekidom u prvoj rundi. Lipovina je do zlatnog odličja došao pobjedama protiv dva domaća borca”, rekao je trener cetinjskog tima Janko Kuzman.

On je istakao da je Muratović izgubio u odličnom meču, u kojem su osvajača zlatne medalje odlučivale nijanse.

“Muratović je do finala slavio dvije pobjede. Izgubio je finalnu borbu od Makedonca, u kojoj je bio pravi mali rat. Odličan meč, nijanse su odlučivale. Ponosan sam na moje mlade borce. Nastavljamo dalje. Zahvaljujemo se Srđanu Raduloviću na gostoprimstvu”, kazao je Kuzman.

Bonus video: