Prihvatio borbu zbog "prozivki" rivala, novca i pojasa: Prašović ponovo u londonskom ringu

Borba Prašović - Čembrlen održaće se 10. decemba u Nacionalnom sportskom centru Kristal Palas u južnom Londonu

11312 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dva i po mjeseca nakon poraza u meču karijere, crnogorski bokser Dilan Prašović ponovo će u ring, ponovo u London i ponovo za pojas.

Prašović, koji je 25. septembra izgubio od Lorensa Okolija na stadionu Totenhema, u meču za titulu u kruzer kategoriji, u WBO federaciji (nokautom u trećoj rundi), boriće se za četiri dana protiv još jednog Britanca Ajzaka Čembrlena.

Borba je za upražnjenju internacionalnu IBF titulu u kruzer kategoriji.

Čembrlen ima 27 godina, a i on je, poput Prašovića, jedini poraz u karijeri doživio od Okolija.

Crnogorski bokser ima 15, britanski 13 pobjeda.

Čembrlen je na početku svoje profi-karijere trenirao u kampu u Ukrajini, u timu Aleksandra Usika, a bio je i sparing partner Donteju Vajlderu, nekadašnjem WBC šampionu u teškoj kategoriji.

"Poziv za ovaj meč je stigao iznenada i jako brzo nakon borbe sa Okolijem. Prihvatio sam borbu iz dva razloga. Prvi je zato što me Čemberlen u medijima prozvao da iz straha izbjegavam borbu sa njim, a drugi je povoljna finansijska ponuda", kazao je Prašović.

Malo vremena za pripreme stvara probleme...

"Skidanje kilograma mi je oduzelo dosta snage, tako da se ovih dana fizički ne osjećam najspremnije, ali se nadam da će sve doći na svoje mjesto do meča", kazao Prašović.

"Da nije u pitanju internacionalna IBF titula, sigurno bismo odbili ponudu Engleza. U svakom slučaju vjerujemo u pozitivan ishod", rekao je Prašovićev agent Ivan Nikolić.

Borba Prašović - Čembrlen održaće se 10. decemba u Nacionalnom sportskom centru Kristal Palas u južnom Londonu.

Bonus video: