Prašović protiv Čembrlena za IBF titulu

Crnogorskog boksera Dilana Prašovića večeras u Londonu čeka okršaj sa domaćim adutom Ajzakom Čembrlenom

8120 pregleda 7 komentar(a)
Prašović i Čembrlen, Foto: Privatna arhiva
Prašović i Čembrlen, Foto: Privatna arhiva

Crnogorski profesionalni bokser Dilan Prašović će se večeras u Londonu boriti protiv Ajzaka Čembrlena za upražnjenu internacionalnu titulu u kruzer kategoriji, u verziji IBF. Čembrlen u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri, baš kao i Prašović, ima samo jedan poraz - boji od obojice je bio Lorens Okoli.

Planirano je da meč traje 12 rundi, očekuje se da počne oko 23.30 časova, a najavljeno je da pobjednik tog meča ima izgledne šanse da u nastavku karijere napadne svjetski tron.

- Skidao sam mnogo kilograma pred ovaj meč i mnogo sam srećan nakon što sam prošao vagu. Bio sam tačan, kao i uvijek. Sada sam mnogo uzbuđeniji, spreman da napadnem Engleza na njegovom tlu. Pokazaću mu ko je Prašović, da se nikog ne plašim, iako me je prozivao pred meč - rekao je Dilan nakon zvaničnog mjerenja.

Borba je projektovana kao glavni meč večeri, dok će se u uvodnoj borbi boriti do sada neporaženi Aron Mekin iz Irske protiv Meksikanca Karlosa Galjega. Najavljeno je da će u okviru manifestacije u Nacionalnom sportskom centru u Kristal Palasu biti održano 11 borbi.

- Poziv za ovaj meč je stigao iznenada i jako brzo nakon borbe sa Okolijem (u septembru). Da nije u pitanju internacionalna IBF titula sigurno bismo odbili ponudu Engleza. U svakom slučaju, vjerujemo u pozitivan ishod - istakao je Prašovićev agent Ivan Nikolić.

Bonus video: