Ferstapen uoči odluke: Tretiraju me drugačije, promijenio sam mišljenje o Hamiltonu

Ferstapen i Hamilton bodovno poravnati ulaze u posljednju trku

2726 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Uoči spektakularnog raspleta sezone u Formuli 1, u nedjelju u Abu Dabiju, Maks Ferstapen je kazao da ga stjuardi "definitivno tretiraju drugačije" u poređenju sa drugim vozačima, uključujući rivala Luisa Hamiltona.

Njegov stil vožnje je na posebnom testu, smatra Holanđanin, nakon što je dobio dvije kazne na prethodnoj trci u Saudijskoj Arabiji.

Holanđanin je prvo kažnjen jer je natjerao Hamiltona na šire uđe u krivinu 1 (pet sekundi), a zatim zbog "nepravilnog kočenja", koji je doveo do sudara (10 sekundi).

Ferstapen i Hamilton bodovno poravnati ulaze u posljednju trku.

Ferstapen je doveo u pitanje te odluke uoči posljednjeg vikenda u kome pobjednik uzima sve, rekavši za "Skaj" da mu se njegov posvećen i često beskompromisan pristup „očigledno“ računa kao problem.

„Definitivno me tretiraju drugačije u odnosu na neke druge vozače“, rekao je Ferstapen, čije će ponašanje na stazi, zajedno sa Hamiltonovim, ovog vikenda biti bukvalbo pod mikroskopom.

"Dobijem kaznu, a kada drugi urade istu stvar, ne dobiju je. Ne znam zašto je to. To pitanje morate da postavite drugim ljudima."

Pozivajući se na kaznu od 50.000 eura koju je platio FIA zbog dodirivanja Hamiltonovog krila u Brazilu, Ferstapen je dodao:

„Već sam im platio lijepu kaznu, tako da su imali dobre večere i vino, ali očigledno to nije pomoglo!“

„Nije fer jer se čini da drugi vozači mogu da rade različite stvari, a čini se da samo ja dobijam kaznu", naglasio je ponovo.

Ukazujući na pojačano neprijateljstvo u borbi za titulu, Ferstapen je dao zanimljiv odgovor na pitanje da li se njegovo mišljenje o Mercedesu i Hamiltonu promijenilo tokom sezone:

„Da, veoma. I to ne na pozitivan način".

Uvjeren je da ovog vikenda neće biti kontroverzi.

„Mislim da smo se zaista dobro trkali zajedno cijele godine i priredili sjajan šou za sve“, rekao je on.

„Nadam se, naravno, da to možemo ponovo da uradimo u posljednjoj trci".

Bonus video: