profesionalni boks

Prašović se izvinio nakon poraza bez otpora: Nemam opravdanja, precijenio sam sebe, potcijenio rivale

U septembru je Prašović na isti način, u trećoj rundi, završio duel karijere, protiv Lorensa Okolija za svjetsku kruzer titulu u WBO federaciji, u glamuroznom spektaklu na Totenhemovom stadionu, u glavnoj uvodnoj borbi za meč Usik - Džošua

13903 pregleda 25 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dilan Prašović sinoć je u ringu i na nogama ostao samo dva minuta i 58 sekundi - izgubio je od Ajzaka Čembrlena u meču za internacionalnu IBF titulu u Londonu, bez borbe, bez otpora, nakon tri udarca u tijelo.

Crnogorski bokser je razočarao i svjestan je toga, pa je uputio - izvinjenje.

"Bez obzira na sve nepovoljne okolnosti koje su me pratile u kratkim pripremama za ovaj meč, nemam opravdanja za ovako loš nastup i poraz koji sam dozivio sinoć", rekao je Prašović.

U septembru je Prašović na isti način, u trećoj rundi, završio duel karijere, protiv Lorensa Okolija za svjetsku kruzer titulu u WBO federaciji, u glamuroznom spektaklu na Totenhemovom stadionu, u glavnoj uvodnoj borbi za meč Usik - Džošua.

"Očito da sam precijenio sebe, a potcijenio Okolija i Čembrlena koji već pripadaju ili će u narednim godinama biti dio svjetske bokserske elite", rekao je Prašović.

"Znam da sam svojom borbom razočarao mnoge ljubitelje boksa u Crnoj Gori, i ovom prilikom želim da im se izvinim, iako nikome nije teže nego meni trenutno", kazao je Prašović.

Prije dva londonska duela imao je 15 pobjeda, a nakon mečeva i lakih poraza sa Britancima njegova karijera je na prekretnici.

"Napraviću pauzu do 1. februara i posvetiti se porodici koju sam zapostavio u prethodnih šest mjeseci zbog priprema. U tom periodu dobro ću razmisliti o putu kojim će dalje ići moja bokserska karijera", kazao je Prašović.