Konferencija o finansiranju sporta: Za još bolje rezultate

"U eri globalnih izazova, jako je važno omogućiti neophodnu finansijsku podršku sportistima i sportskim radnicima, kako bismo poboljšali uslove za ostvarivanje vrhunskih sportskih rezultata", poručuje predsjednik COK-a Dušan Simonović

3773 pregleda 6 komentar(a)
Foto: COK
Foto: COK

Crnogorski olimpijski komitet i Centar za afirmaciju sporta i mladih u četvrtak 23.12. u Podgorici organizuju međunarodnu konferenciju: "Finansiranje sporta: izazovi, prilike i mogućnosti''.

U pitanju je najveća konferencija ove vrste ikada organizovana u Crnoj Gori. Govoriće domaći i strani eksperti (među kojima su i predstavnici Evropskog olimpijskog komiteta), predstavnici krovnih organizacija sporta i sportskih saveza, nadležnih državnih organa iz oblasti sporta, predstavnici državnih kompanija, predstavnici uspješnih privatnih kompanija.

Konferencija ima za cilj da analizira postojeće modele finansiranja sporta kako u Crnoj Gori tako i regionu, predstavi dobre prakse ove oblasti, nedostatke istih ali i predloži nove modele finansiranja.

"U eri globalnih izazova, jako je važno omogućiti neophodnu finansijsku podršku sportistima i sportskim radnicima, kako bismo poboljšali uslove za ostvarivanje vrhunskih sportskih rezultata. Stoga je potrebno, prije svega, analizirati situaciju u Crnoj Gori i uporediti je sa regionalnom praksom, a sve u cilju nalaženja optimalnog rješenja. Kao mali sistem, sa sjajnim rezultatima, apsolutno smo svjesni da je sportistima potrebno pružiti najbolju moguću podršku, a ova konferencija pružiće nam uvide u dobre i loše strane trenutnog načina finansiranja crnogorskog sporta", poručuje predsjednik COK-a Dušan Simonović.

Konferencija će se održati u hotelu Hilton od 10 do 16 sati.

Bonus video: