Latifi: Izvinite što sam odlučio šampionat

„Mogu samo da se izvinim Luisu Hamiltonu što sam svojim djelom napravio priliku za njegovog rivala. Ali, naglašavam, samo sam napravio grešku”, rekao je kanadski vozač

7567 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nikola Latifi postao je heroj nekima, omražena ličnost drugima iz potpuno pogrešnog razloga - njegov udes na VN Abu Dabija omogućio je Maksu Ferstapenu da pretekne Luisa Hamiltona u posljednjem krugu i osvoji titulu prvaka Formule 1.

Kristijan Horner, šef Red Bula, čak se našalio i poručio Kanađaninu da može besplatno da pije Red Bul do kraja života, a vozač Vilijamsa je otkrio šta se dešavalo.

„Mučili smo se sa prijanjanjem u seriji krivina, naročito na mjestu na kojem sam izletio sa staze. Bilo je to problematično skretanje za mene, gume su bile prljave, vazduh je bio prljav i napravio sam grešku. Nisam bio svjestan situacije do tada. Jasno je da moja namjera ni u jednom trenutku nije bila da odlučim pobjednika. Prosto, napravio sam grešku i upropastio svoju trku. Mogu samo da se izvinim Luisu Hamiltonu što sam svojim djelom napravio priliku za njegovog rivala. Ali, naglašavam, samo sam napravio grešku”, rekao je Latifi.

Kanađanin je sezonu završio na 17. mjestu sa sedam osvojenih bodova.

Bonus video: