“Besplatna škola odbojke” - skoro 300 dječaka počelo prve treninge

"Projekat je namijenjen dječacima, a cilj je da se oforme novi klubovi, pronađu novi talenti i odbojkaški sport zaživi u sredinama gdje je bio manje zastupljen", naveo je OSCG

1214 pregleda 1 komentar(a)
Učenici OŠ Aleksa Bećo Đilas iz Mojkovca, Foto: OSCG
Učenici OŠ Aleksa Bećo Đilas iz Mojkovca, Foto: OSCG

Jedan od najvažnijih projekata u crnogorskoj odbojci - “Besplatna škola odbojke” - od starta je dao dobre rezultate.

Prve treninge na odbojkaškom terenu počelo je 284 dječaka iz 13 osnovnih škola u osam gradova na sjeveru Crne Gore (tri škole iz Pljevalja, tri iz Bijelog polja, dvije iz Berana, jednu iz Rožaja, jedna iz Nikšića, jedna sa Žabljaka, jedna iz Mojkovca i jedna iz Kolašina), objavio je OSCG.

Nosilac projekta je Odbojkaški savez Crne Gore, pod pokroviteljstvom Evropske odbojkaške Konfederacije (CEV), Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, Uprave za sport i mlade, te u saradnji sa lokalnim samoupravama, i uz podršku Crnogorskog olimpijskog komiteta i Sava osiguranja.

"Projekat je namijenjen dječacima, a cilj je da se oforme novi klubovi, pronađu novi talenti i odbojkaški sport zaživi u sredinama gdje je bio manje zastupljen.

Pripreme za početak projekta trajale su nekoliko mjeseci, čelnici OSCG obišli su sve sredine koje su zastupljene u projektu, susreli se sa predstavnicima opština i dogovorili saradnju", podsjeća OSCG.

Bonus video: