Gargović za tri sekunde oborio rekord na 200 slobodno

„Zadržao sam isti fokus i mentalitet kao i u jučerašnjoj trci, rezultat toga su odlično izbalansirane stotke, i naravno novo najbolje vrijeme kao i državni rekord. Od mene dosta za ovu godinu”, kazao je Gargović, koji je bio 47. u konkurenciji 69 plivača

5103 pregleda 4 komentar(a)
Foto: wpolo.me
Foto: wpolo.me

Drugog dana Svjetskog prvenstva u Abu Dabiju, crnogorski reprezentativac Ado Gargović je u disciplini 200 slobodno postavio novi crnogorski rekord u vremenu 1:51,42.

Rekord je popravio za tri sekunde i zauzeo 47. mjesto u konkurenciji 69 plivača.

On je u četvrtak na 400 slobodno otplivao vrijeme 3:59,93, što je takođe novi rekord Crne Gore. Sa ova dva rezultata, Gargović je trenutno najbolji crnogorski plivač sa 709 FINA bodova.

„Zadržao sam isti fokus i mentalitet kao i u jučerašnjoj trci, rezultat toga su odlično izbalansirane stotke, i naravno novo najbolje vrijeme kao i državni rekord. Od mene dosta za ovu godinu”, kazao je Gargović.

U disciplini 100 slobodno dana je nastupila i Anđela Antunović i zabilježila vrijeme 1:00,52.

„Solidno otplivano vrijeme, približno onom koje sam plivala na Evropskom prvenstvu u Kazanju. Nadala sam se da će biti ispod minut, ali pošto je bilo dosta grešaka, zadovoljna sam”, poručila je Anđela, koja je zauzela 64. mjesto među 85 plivačica.

Bonus video: