Izbor BBC: Priznanje za Emu, jahačica iz Irske ispred Đokovića, Ferstapena, Brejdija...

Za mladu sportsku ličnost godine izabrana je 13-godišnja olimpijka Skaj Braun koja je u Tokiju osvojila bronzu u skejtbordingu

2111 pregleda 2 komentar(a)
Ema Radukanu, Foto: Reuters
Ema Radukanu, Foto: Reuters

Senzacionalna pobjednica US Opena, 19-godišnja britanska teniserka Ema Radukanu proglašena je za sportsku ličnost godine u Velikoj Britaniji u tradicionalnom izboru BBC, dok je ekipno priznanje dobila fudbalska reprezentacija koja je došla do finala Evropskog prvenstva i na jedanaesterce izgubila od Italije.

Za taj rezultat, kao i za ubjedljiv plasman na završni turnir Svjetskog prvenstva u Kataru, selektor Garet Sautgejt proglašen je trenerom godine u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Radukanu, prva igračica u istoriji koja iz kvalifikacija osvojila Grend slem trofej, pobijedila je u konkurenciji fudbalera Rahima Sterlinga, boksera Tajsona Fjurija, plivača Adama Pitija , skakača u vodu Toma Dejlija i višestruke paraolimpijske pobjednice u biciklizmu Sare Stori.

Za mladu sportsku ličnost godine izabrana je 13-godišnja olimpijka Skaj Braun koja je u Tokiju osvojila bronzu u skejtbordingu.

Zanimljiv je bio i izbor za sportsku ličnost godine u međunarodnoj konkurenciji.

Pobijedila je irska jahačica Rekjčel Blekmor, prva žena koja je slavila na Grand National trci.

Za nagradu su još bili nominovani najbolji teniser svijeta Novak Đoković, novi svjetski prvak u Formuli 1 Maks Ferstapen, ponajbolji bokser svijeta Meksikanac Saul Kanelo Alvares, zvijezda američkog NFL-a legendarni Tom Brejdi i altetičarka sa Jamajke Elejn Tompson-Hera koja je u Tokiju obranila naslove olimpijske pobjednice na 100 i 200 metara iz Rio de Žaneira te osvojila i zlato u štafeti 4x100 m.

Bonus video: