Najbolji Federiko Veti iz Italije i Hrvatica Dora Ljutić

Na takmičenju učestvovalo 54 takmičara i takmičarki iz 19 država

2746 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Skijališta Crne Gore
Foto: Skijališta Crne Gore

Montenegro kup, trka u slalomu, na kojoj je učestvovalo 54 takmičara i takmičarki iz 19 država održano je tokom minula dva dana na Ski centru "Kolasin 1600".

U muškoj konkurenciji na prvom mjestu danas je bio Federiko Veti iz Italije, drugo mjesto je pripalo Marku Šljiviću iz Bosne i Hercegovine (BiH), dok je na trećoj poziciji trku završio Simari Birkner iz Argentine.

U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Hrvatica Dora Ljutić, drugoplasirana je Jelena Vujić iz Crne Gore, dok je treće mjesto zauzela takmičarka iz Hong Konga Elis Odri King.

Direktor Ski centra Kolašin 1600 Bojan Medenica kaže da je održano takmičenje važan događaj za to skijalište, za koji su se sedmicama spremali.

„Zahvalni smo Skijaškom savezu Crne Gore (SSCG) na na odličnoj organizciji i saradnji. Proteklo takmičenje, koje je uspješno organizovano, neće biti jedno ove sezone. Posebno zadovoljstvo nam pričinjava oduševljenje učesnika uslovima na našem ski centru. Tome je doprinio izuzetan trud zaposlenih u na Ski centru. Pred nama je, prema svim parametrima, izuzetno uspješna sezona koju smo spremno dočekali i koja ce pokazati da se na Kolašin i Ski centar Kolašin 1600, u budućnosti, može racunati kao na jednu od najpopularnijih destinacija u regionu“, kazao je Medenica.

Bonus video: