Jelena Maksimović najbolja sportistkinja Podgorice u 2021. godini

Maksimović je u godini na izmaku osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Poreču, u kategoriji do 55 kilograma

2278 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Karatistkinja Jelena Maksimović najbola je sportistkinja Podgorice u 2021. godini, u tradicionalnom izboru Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada.

Maksimović je u godini na izmaku osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Poreču, u kategoriji do 55 kilograma.

"Velika mi je čast i privilegija što sam proglašena za najbolju. Zahvalna sam svima koji su procijenili da treba da dobijem nagradu. Drago mi je da su priznanja dobili i moj trener i klub. Dokazali smo kvalitet", kazala je Maksimović.

Za najbolji klub proglašen je Omladinac, a iz tog karate kluba dolazi i trener godine Žarko Raković.

"Čast je biti najbolji u izuzetnoj konkurenciji. Potrudićemo se da i narednih godina budemo konkurentni. Za nas je bila odlična godina, ostvarili smo ono što smo zacrtali. Željeli smo ekipnu evropsku medalju, žao mi je što to nijesmo uspjeli i na Svjetskom prvenstvu", rekao je Raković.

Najperspektivniji sportisti Glavnog grada (dječaci i djevojčice rođeni 2005. godine i mlađi) u Vasilije Adžić (FK Budućnost), Darija Popović (OK Budućnost Volley), Una Raković (KK Omladinac), Jusuf Saljiu (KK Omladinac), Jelena Miladinović (KK Omladinac), Helena Backović (KK Omladinac), Jovana Savković (ŽKK Budućnost Bemax), Nađa Drobnjak (ŽKK Budućnost Bemax), Anđela Borilović (ŽRK Budućnost Bemax), Nemanja Baćović (PVK Budućnost, vaterpolo) i Marko Šuković (PVK Budućnost, plivanje).

Plakete za izuzetne rezultate u 2021. godini uručene su Mariji Vuković (AK Podgorica), Maji Rajković (AK OSI Vihor), Miroslavu Vujoviću (KBK Ariston), Dejanu Vukčeviću (JJK Fenix), Mileni Jovanović (KK Omladinac), Mariju Hodžiću (KK Omladinac), Nenadu Duloviću (KK Omladinac), Balši Miličkoviću (KK Omladinac), Andriji Fatiću (KK Omladinac), Krstu Raduloviću (JJK Fenix), Aleksi Raduloviću (JJK Fenix), Mladenu Bojanoviću (JJK Fenix), Anđeli Vukčević (JJK Fenix) i Milošu Mugoši (KBK Strugar team).

Zlatne plakete za poseban doprinos u razvoju školskog sporta dobili su Dejan Đuranović (OŠ Milan Vukotić) i Aleksandar Radulović (Srednja građevinsko-geodetska škola Marko Radević), kao i Osnovna škola Maksim Gorki, najuspješnija i najbrojnija na tradicionalnoj manifestaciji Liga osnovnih škola.

Za uspješnu saradnju u realizaciji programskih aktivnosti Sekretarijata za kulturu i sport nagrađeni su Šahovski klub 7. oktobar, Atletski klub Sparta i Sportsko-rekreativno društvo Kajaksport, dok će priznanje za razvoj i promociju sporta osoba sa invaliditetom dobiti Košarkaški klub Paramont.

Zlatnom plaketom za promociju i razvoj sportske rekreacije nagrađena je Biljana Asanović (SRD Podgorica), dok su plakete za izuzetan doprinos u razvoju, organizovanju i unaprjeđenju sporta dobili Milanka Šćepanović, Slobodan Mugoša, Zoran Balaban, Spaso Paloski i Radovan Mirović.

Sekretarijat za kulturu i sport posthumno je dodijelio plakete porodicama zaslužnih sportskih radnika za doprinos razvoju sporta u Titogradu (Podgorici) – Miloradu Asanoviću, Saši Milačiću, Ganu Ćeriću, Petru Ljumoviću, Draganu Ivanoviću, Ganu Muleškoviću, Branku Markoviću i Mirku Vlahoviću.

Gradonačelnik Ivan Vuković podsjetio je da Glavni grad duže od dvije decenije organizuje proglašenje najboljih sportista i da svaku godinu, pa i 2021. koja će se zbog svih izazova pamtiti kao jedna od najtežih, završđava na lijep način

"Ove godine, osim što je Podgorica bila domaćin brojnih međunarodnih takmičenja, doživjeli smo da imamo određeni broj predstavnika na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama i da zahvaljujući sportsitima u Glavni grad stigne još medalja sa nacionalnih, regionalnih, evropskih i svjetskih takmičenja", rekao je Vuković.

On je kazao da je ispunio obećanje da će gradska uprava u kontinuitetu raditi da uslovi za bavljenje sportom, rekreativnim i profgesionalnim, budu sve bolji i bolji.

Bonus video: