NHL ne pušta hokejaše na ZOI

"Čekali smo koliko smo god mogli kako bismo donijeli odluku, kako bismo omogućili igračima da nastupaju na Igrama", navodi se još u saopštenju koje je potpisao komesar lige Geri Betmen

3027 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Hokejaši, koji nastupaju u NHL ligi neće učestvovati na Zimskim olimpijskim igrama (ZOI), koje se naredne godine održavaju u Pekingu.

NHL je saopštila da neće slati igrače na ZOI zbog velikog broja zaraženih hokejaša koronavirusom, te činjenice da je upravo zbog koronavirusa već odloženo oko 50 utakmica.

Komesar lige, Geri Betmen rekao je da učestvovanje naprosto nije izvodljivo.

Bez NHL zvijezda olimpijski turnir će ličiti na onaj odigran prije četiri godine. NHL je, u toj situaciji, smatrao da je nesmotreno puštati igrače na tri sedmice.

"Razočaravajuće je. Baš je šteta. Vjerovatno nikada neću imati priliku da igram na Olimpijskim igrama", istakao je Stiven Stamkos, reprezentativac Kanade i hokejaš Tampa Beja.

"NHL liga se divi i poštuje želju igrača da predstavljaju svoje zemlju na velikom takmičenju. Čekali smo koliko smo god mogli kako bismo donijeli odluku, kako bismo omogućili igračima da nastupaju na Igrama", navodi se još u saopštenju koje je potpisao Betmen.

Na kraju se zaključuje da se liga i čitava organizacija hokeja na ledu u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi raduje učešću njenih sportista na Igrama 2026. godine.

NHL i sindikat igrača pristao je da igrači igraju na Igrama 2022. i 2026. godine, osim u slučaju situacije kakva je upravo ova – da klupska sezona previše trpi zbog pandemije.

Zimske olimpijske igre na programu su od 4. do 20. februara naredne godine.

Bonus video: