Revanš Usika i Džošue u aprilu, pobjednik izlazi na megdan Fjuriju

Promoter Edi Hern najavio da će u aprilu Aleksander Usik braniti pojase u WBA, WBO i IBF verzijama u revanšu sa bivšim šampionom, Entonijem Džošuom

3949 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Od borbe za ujedinjenje svih titula u superteškoj kategoriji neće biti ništa bar do druge polovine 2022. godine.

WBC je prije nekoliko mjeseci naložio Tajsonu Fjuriju obaveznu odbranu pojasa protiv Dilijana Vajta, ali zbog arbitraže između izazivača i najprestižnije federacije još nije na vidiku datum duela, pa je Kralj Cigana najavio da će u martu imati meč u kojem ulog neće biti titula.

Ali, kada konačno odradi duel sa Vajtom i ako ga dobije, Fjuri će vjerovatno znati ime rivala sa kojim će se boriti za vladavinu teškom kategorijom, jer je promoter Edi Hern najavio da će u aprilu Aleksander Usik braniti pojase u WBA, WBO i IBF verzijama u revanšu sa bivšim šampionom, Entonijem Džošuom.

Ukrajinac je u septembru ubjedljivo porazio Britanca, koji je odmah „potegao” klauzulu o revanšu.

„Moramo da se sastanemo i odredimo datum. April mi djeluje kao realnost. Ej Džej voli da se bori dva puta godišnje, iako bismo mi voljeli da to bude bar tri puta. Imali smo puno ponuda iz brojnih zemalja, ali mislim da će borba biti održana u Ujedinjenom Kraljevstvu”, rekao je Hern, koji je Džošuin promoter.

Ranije se pričalo o mogućnosti da Džošua odustane od revanša sa Usikom, kako bi Ukrajinac mogao da se bori sa Fjurijem, ali uz obavezu da mu pobjednik tog duela izađe na megdan.

Međutim, odluka WBC-a da Kralj Cigana mora da brani pojas protiv Vajta je sve promijenila i odgodila borbu koja bi mogla da bude najskuplja u istoriji boksa.

Pogotovo ako se za ujedinjenje svih titula budu borila dva Britanca...

Bonus video: