Cerović najbolji sportista Pljevalja, Zuković najbolja sportistkinja

Za sportskog radnika godine proglašen Plakalo Mirhad (AMSK “AP Sport”), a za trenera godine Goran Marjanović (KK “Ris” Pljevlja)

1714 pregleda 0 komentar(a)
Sa dodjele priznanja, Foto: Goran Malidžan
Sa dodjele priznanja, Foto: Goran Malidžan

Biciklista Goran Cerović najbolji je sportista Pljevalja za 2021. godinu, a Marija Zuković, članica Streljačkog kluba “Centar”, najbolja je sportistkinja.

Komisija za dodjelu godišnjih priznanja iz oblasti sporta, na osnovu rezultata ostvarenih u 2021. godini za najbolja sportsku ekipu proglasila je Košarkaški klub “Pljevlja”. Za najboljeg mladog perspektivnog sporrtistu proglašen je Tarik Raščić (Kick Box klub Pljevlja), a za najbolju mladu sportistkinju Dina Katana (KK “Ris” Pljevlja).

Za sportskog radnika godine je, prema odluci Komisije proglašen Plakalo Mirhad (AMSK “AP Sport”), a za trenera godine Goran Marjanović (KK “Ris” Pljevlja).

Komisija je donijela odluku i da se posthumna priznanja za doprinos razvoju sporta za popularizaciju i rezultate ostvarene u prethodnom periodu dodijele porodicama Milorada Miša Perovića, trenera Odbojkaškog kluba “Rudar” i Tarika Gadžovića, dugogodišnjeg člana upravnog odbora RK “Rudar”.

Za razvoj fudbala u opštini, komisija je proglasila Ženski fudbalski klub Breznica.

Nagrade sportsistima uručio je predsjednik opštine Pljevlja Igor Golubović koji je istakao da su priznanja najboljim sportistima svojevrsna nadoknada za njihove uspjehe, promociju sporta i promocilju Pljevalja.

“Poručujem i da vaš trud ni ubuduće neće biti zaboravljen. U Opštini Pljevlja ćete kao i do sada imati sigurnog partnera - da gradite i unaprijeđujete svoje sportske vještine. Mi ćemo se ponositi i uvijek vam za ono što radite dati poen više. Jer vi ne predstavljate samo sebe, već predstavljate naša Pljevlja i našu Crnu Goru u okviru ali i van njenih granica”, istakao je predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović.

Bonus video: