NHL igrači nezadovoljni zabranom učešća na ZOI u Pekingu

Zimske olimpijske igre biće održane od 4. do 20. februara u Pekingu

1958 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Igrači najbolje hokejaške lige svijeta nezadovoljni su zbog odluke rukovodstva NHL da im zabrani učešće na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Iako je sporazum lige i Udruženja igrača NHL zavisio od toga da se uslovi u vezi sa pandemijom koronavirusa ne pogrošavaju i ne poremete sezonu, mnogi igrači nezadovoljni su što nisu mogli sami da odluče da li će ići na takmičenje.

"Za sve vas koji želite da se pozabavite gubitkom plate dok ste odsutni, to nije problem. Pustite da igrači donesu odluke", naveo je igrač Bostona Kanađanin Bred Maršan.

Liga ni u jednom trenutku nije prepustila odluku igračima.

Hokejaš Sent Luisa Vladimir Tarasenko bio bi među reprezentativcima Rusije na Igrama u Pekingu. Upitan da li bi išao na takmičenje, on je odgovorio: "Naravno. Iznenadili biste se koliko bi ljudi odlučilo da ide u Peking".

Kapiten Vašingtona Aleks Ovečkin rekao je da je želio da ide u Pjongčang 2018. godine, ali je liga odlučila da ne učestvuje.

Igrači iz NHL lige neće učestvovati na Zimskim olimpijskim igrama drugi godinu put zaredom, otkako je Međunarodni olimpijski komitet saopštio da neće platiti troškove putovanja i osiguranja, kao što je činio od 1998. do 2014. godine.

Igrač Tampa Beja Stiven Stemkos rekao je da je igračima "oteta šansa" prije četiri godine.

"S obzirom šta se sve događa u svijetu, ove godine je odluka razumljivija. Ali, na prošle Igre nismo mogli da idemo zbog drugih pitanja sa NHL, a sada sve to više peče, pošto znamo da je nekim starijim igračima ovo vjerovatno posljednja šansa", naveo je kanadski hokejaš.

Zimske olimpijske igre biće održane od 4. do 20. februara u Pekingu.

Bonus video: