Drašković i Koljevićeva najbolji u 2021. godini

"Uvažavajući epidemiološku situaciju, nagrade će im biti uručene na prigodnoj svečanosti, koja će biti održana u februaru, kada će biti obilježen i Dan saveza", navodi ŠSCG

4413 pregleda 2 komentar(a)
Nikolina Koljević, Foto: Šahovski savez Crne Gore
Nikolina Koljević, Foto: Šahovski savez Crne Gore

Šahovski savez Crne Gore je za najuspješnije u 2021. godini proglasio internacionalnog majstora Luku Draškovića i Nikolinu Koljević, aktuelne šampione države.

Godina na izmaku za Šahovski savez je bila izuzetno uspješna.

"Serija međunarodnih turnira, organizacija Prvenstva Mediterana, uz sjajne rezultate projekta "Šah u škole", te Pojedinačno školsko prvenstvo na kome je nastupilo 400 učenika iz svih krajeva Crne Gore, ponovo su visoko podigli crnogorsku zastavu na šahovskom nebu.

Slijede novi izazovi i brojne akcije, čija će kruna biti organizacija dva evropska prvenstva 2023. godine, a u narednu godinu naša krovna šahovska institucija ulazi sa velikim planovima", navodi se u saopštenju Saveza.

Drašković je u 2021. osvojio svoju prvu titulu prvaka Crne Gore, a nakon pobjede u doigravanju četvorice najboljih je obezbijedio vizu za Svjetski kup.

Tako je postao prvi crnogorski igrač u istoriji na prestižnom takmičenju.

Luka Drašković
Luka Draškovićfoto: Šahovski savez Crne Gore

Nastupao je i za reprezentaciju Crne Gore na Evropskom prvenstvu koje je održano u Sloveniji, a uspješan je bio i na Memorijalnom turniru Vladimir Bato Kontić, koji su organizovali Šahovski savez Crne Gore i ŠK Elektroprivreda, gdje je bio drugoplasirani.

Drašković je predvodio Elektroprivredu do titule u CEDIS Premijer ligi, a dobre partije je pružio i na ligama Srbije i Hrvatske.

Nikolina Koljević je drugi put u karijeri postala prvakinja Crne Gore.

Ostvarila je sve trijumfe na turniru, a veliki uspjeh je napravila i na online Olimpijadi sa 5,5 poena iz devet partija.

Koljevićeva je i uspješan student Ekonomskog fakulteta.

"Uvažavajući epidemiološku situaciju, nagrade će im biti uručene na prigodnoj svečanosti, koja će biti održana u februaru, kada će biti obilježen i Dan saveza", navodi ŠSCG.

Bonus video: