Francuski vozač operisan nakon eksplozije na Dakar reliju

Organizatori trke koja se po treći put uzastopno održava u Saudijskoj Arabiji, rekli su da ne isključuju mogućnost da se radi o namjernom napadu

10025 pregleda 0 komentar(a)
Sa Dakar relija, Foto: Euro Weekly news
Sa Dakar relija, Foto: Euro Weekly news

Francuski vozač Filip Butron, koji je u četvrtak povrijedio nogu prilikom eksplozije automobila u Džedi, operisan je u Saudijskoj Arabiji, a uskoro će biti prebačen u matičnu državu na dalje liječenje, saopštili su danas organizatori Dakar relija.

Organizatori trke koja se po treći put uzastopno održava u Saudijskoj Arabiji, rekli su da ne isključuju mogućnost da se radi o namjernom napadu, kao i da su mjere bezbjednosti pojačane.

Tamošnji ministar unutrašnjih poslova napisao je na Tviter nalogu da odbacuje svaku sumnju o mogućem zločinačkom napadu, dodavši da se radi o nesreći.

U automobilu su prema njegovim riječima bila petorica Francuza, a samo je Butron smješten u bolnicu.

Organizatori Dakar relija saopštili su da je vozač doživio tešku povredu noge, ali i da se njegovo stanje popravlja poslije operacije.

Direktor trke David Kastera rekao je u intervjuu francuskoj državnoj televiziji, da je povrijeđen 61-godišnji Butron, kojem je ovo deveto učešće na reliju, a koji je prošle godine završio na 33. mjestu.

Dakar reli počeo je danas, a završava se 14. januara.

Bonus video: