Rjoju tri od tri, u Bišofshofenu sjutra skače za istoriju

Japanac Kobajaši slavio i u trećoj seriji Novogodišpnje turneje, sjutra brani 17,9 bodova za pobjedu i najveći trofej

4858 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Japanac Rjoju Kobajaši najbolji je skakač na svijetu! Pokazao je to Japanac večeras u Bišofshofenu u odlučujućoj drugoj seriji, kada je fantastičnim skokom stvorio pritisak lideru iz prve serije skokova, Norvežaninu Marijusu Lindviku.

Norvežanin je u posljednjem skoku dana doskočio na 135,5 meatra, za dva metra kraće od potrebnog za pobjedu pa je sjajni Japanac na još korak od nevjerovatnog uspjeha.

On je slavio na sve tri skakonice jubilarnog 70. izdanja Novogodišje turneje "Četiri skakaonice", pa će sjutra na sitoj skakaonici imati priliku da prvi u istoriji dva puta osvoji najprestižniju nagradu u ovom sportu sa sve četiri pobjede!

Po jdnom je to prije njega uspjelo samo Poljaku Kamilu Stohu i Njemcu Svenu Hanavaldu.

Kobajaši (137 i 137, 5 metara uz 291,3 boda), slavio je sa 4,7 poena ispred Lindvika (137,5 i 135,5), dok je treće mjesto pripalo Norvežaninu Egneru Halvoru Granerudu (13,5 i 135,5).

Pred odlučujuću seriju, opet u Bišofshofenu, pošto je Inzbruk izostao zbog vjetra, Kobajaši ima 17,9 poena prednosti u odnosu na najbližeg pratioca u poretku 70. turneje "Četiri skakaonice", Marijusa Lindvika.

Bonus video: