Prva pobjeda Štrolca, Feler opet drugi

Austrijanac Johanes Štrolc pobjednik je slaloma u Adelbodenu

1508 pregleda 0 komentar(a)
Foto: olympics.com
Foto: olympics.com

Austrijanac Johanes Štrolc pobjednik je slaloma koji je za Svjetski kup alpskih skijaša vožen danas u švajcarskom Adelbodenu.

On je bio sedmi nakon prve vožnje, a do prvog plasmana na pobjedničko postolje došao je u vremenu minut, 50 sekundi i pet stotinki.

Sa 17 stotinki zaostatka drugo mjesto osvojio je njegov sunarodnik Manuel Feler, koji je i juče bio drugi u veleslalomu.

Pobjedničko postolje kompletirao je Njemac Linus Štraser, koji je imao 14. vrijeme nakon prve vožnje, sa 29 stotinki slabijim vremenom od pobjednika.

Naredne tri pozicije osvojili su švajcarski skijaši. Na četvrtom mjestu završio je Ramon Cenhauzern, peti je bio Luka Erni, a šesti Loik Milar.

Bez plasmana ostali su Sebastijan Fos-Solevag, Kristofer Jakobsen, Aleksi Panturo i Klemon Noa.

Fos-Solevag i Jakobsen sa po 140 bodova dijele čelnu poziciju na tabeli u plasmanu slaloma. Po 100 bodova osvojili su Štrolc i Noa.

Švajcarac Marko Odermat vodeći je u poretku Svjetskog kupa 845 bodova. Norvežanin Aleksander Amot Kilde je drugi sa 469, a treći Austrijanac Matijas Majer 447 bodova. Skijaši će sjutra u Adelbodenu voziti slalom

Bonus video: